Тестостеронът и мъжа – как влияе върху нашето тяло

Тази публикация има 0 коментара

Тестостеронът е основния полов хормон при мъжете. Известно, е че той е отговорен не само за първичните симптоми на мъжко поведение, но и за вторичните такива. Неговите нива се покачват основно през пубертета и са отговорни мутирането на гласа, появата на окосмяване, покачване на силата и мускулната маса и на първо място, изявеното повишаване на либидото и желанието за секс.

Както при промяна в нормите на всеки хормон, тестотерона също проявява своите признаци, ако нивата му бъдат занижени. Най-често се наблюдава липса на енергия, загуба на мускулна маса и понижено или напълно отсъстващо желание за секс. По време на пубертета, тези симптоми могат да се усетят съвсем чувствително и дори да окажат влияние върху външния вид на подрастващия мъж. Често се изразява в слабо развитие на мускулите, нисък ръст, широк таз и тесни рамене и не на последно място недостатъчно развитие на половите органи и в частност пениса. Това е притеснителен факт, който много млади мъже не пренебрегват и се опитват да променят обстоятелствата.

След приключване на пубертета, или в зряла възраст, при мъжете симптомите на занижени нива на тестостерон не предполагат изява на външни белези. Както казахме в повечето случаи това засяга основно либидото и желанието за сексуален контакт. Други симптоми са понижен тонус, отпадналост, липса на настроение, което от своя страна води до намаляване на социалните контакти и в не малко случаи наличие на депресивни състояние, които още повече могат да задълбочат проблема.

Тестостерона обикновено се асоциира със социално-поведенческия статус при мъжете, чиито основни амбиции са свързани със стремеж към утвърждаване в социума и отстояване на определена позиция. Разбира се повишените нива могат да доведат до агресия, антисоциално поведение и тенденция към доминиране над всеки един събеседник, което в не малко случаи би довело до негативни последствия.

Съществуват редица добавки и хранителни режими, които биха подобрили и повишили нивата на тестостерон в организма на мъжа. Всички са чували за продукти, съдържащи в себе си съставката трибулус терестрис или така наречените бабини зъби. С доказаната си ефективност те могат да повлияят на всеки един мъж, като стимулират тялото му да произвежда тестостерона, от който се нуждае и да подобрят сексуалния му живот.

Използването на добавки, в чието съдържание присъстват флаваноиди, повишаващи нивата на тестостерон, не само ще ви възвърнат тонуса и желанието за живот, но и ще повлияят на либидото ви и сексуалното привличане към женския пол. Това от своя страна, би ви направило мъжа, който сте били или в този, в който бихте искали да се превърнете.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Задай въпрос или напиши коментар (само на кирилица):

Всички въпроси и коментари преминават преглед. Не се публикуват такива, които нямат връзка с темата или се дублират.

Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Как сексуалната удовлетвореност се променя при дългосрочните връзки

Много хора си задават въпроса дали сексуалната удовлетвореност търпи някаква промяна през годините и от какво се провокира? От една...

Затвори