Може ли да разглеждаме порното като форма на изневяра?

Тази публикация има 0 коментара

Какво се брои за изневяра в една романтична връзка? Това определено е въпрос на гледна точка между партньорите. Изследванията установяват, че хората определят изневярата по много субективни критерии. Съществуват обаче някои действия, при които повечето запитани са единодушни.

При двойките, които са моногамни и имат уговорка да не влизат в сексуални взаимоотношения с друг, физическия акт се приема като категорична изневяра. Същото важи и за изпращането на съобщения със сексуален подтекст, както и изпращането на голи снимки в социалните чатове. Но какво можем да кажем ако просто сме останали сами и сме решили да погледаме малко порно? Дали хората третират това действие като форма на изневяра? Неотдавнашно проучване, публикувано в част от нашите статии дават известна светлина по този въпрос.

В това изследване статистиците са поканили 390 американски и 400 испански студенти, за да проверят техните сексуални нагласи и позиции по този въпрос.Участниците е трябвало да отговорят на няколко въпроса систематизирани в две категории:

*Смятате ли, че гледането на порнографски материали в усамотена среда може да бъде прието като изневяра?
*Смятате ли, че ако Вие гледате порнография сами, партньора Ви би го приел като изневяра?
Резултатите предполагаме, че няма да учудят никого. Както американците, така и при испанците се наблюдават проценти над 70 % когато става въпрос за самостоятелно гледане на порно. Тоест те приемат, че ако партньора или партньорката им гледа порно в тяхно отсъствие, това може да бъде прието като секс извън връзката. Странното, е че когато се касае за тях самите, те не отчитат гледането на филми за възрастни за изневяра касаещо тяхното лично пространство. Оказва се, че близо един на всеки десет запитани приема гледането на порно филми като категорична изневяра.

Интересното в случая, е че не възникват различия в отговорите на двата пола. Повечето дори не споменават, че при тях съществува страх от изоставяне. По скоро това е един вид сигнал, че нещо във връзката може би не достига и партньора или партньорката се опитва да го навакса без да включва трето лице.

Важно е да се отбележи, че тази извадка не е представителна за населението по цял свят и не може да се даде конкретен отговор базиран на културни или религиозни различия. С това искахме да кажем, че повечето двойки не разглеждат порнографските материали като изневяра с изключение на онези 10%, които имат някаква предубеденост към този акт.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
6 причини, поради които мъжете и жените изневеряват

Последни проучвания сочат, че близо една четвърт от населението на света изневерява на половинката си. Ако говорим за честотата на...

Затвори