6 причини, поради които мъжете и жените изневеряват

Тази публикация има 0 коментара

Последни проучвания сочат, че близо една четвърт от населението на света изневерява на половинката си. Ако говорим за честотата на изневярата в началото на една връзка, която още е несигурна, там нещата придобиват още по-големи мащаби. Много хора се питат защо този процент е толкова висок и какви са причините и мотивите, които водят до изневяра?

В една анкета, включваща близо 500 двойки на средна възраст 20 години, са били зададени общо 77 въпроса относно мотивацията за изневяра. Всички въпроси са били включени в шест основни категории и резултатите дават учудващо ясни показания за предпоставките, които водят до търсене на партньор извън връзката.

1. Гняв:Този фактор може да включва както изневяра на половинката, така и съвсем елементарно несъгласие довело до изпитване на яд. Обикновено партньорите го използват, за да го върнат на половинката си или да се опитат да го накарат да се чувства по начина, по който те са се почувствали.

2. Сексуално желание: Това обикновено включва желанието да се опитат нови неща в секса, които с настоящия партньор са невъзможни или неприемливи. Понякога причината, е че единия от партньорите твърде често отказва близост и другия я търси извън връзката. Не на последно място се намесва и колебанието в сексуалната ориентация.

3. Пренебрегване: Това включва както прекарване по-малко време с половинката, така и обръщане на недостатъчно внимание. Към тази причина може да се включи и незачитане интересите на партньора или партньорката. Неглижирането, честите конфликти и неразбирателство по дадени въпроси са една от най-честите причини един от двамата да потърси внимание на човек извън връзката.

4. Липса на ангажираност: Към тази причина можем да включим неяснота в статута на връзката, нежеланието за прекалена емоционална близост и чувство за недостатъчна привързаност един към друг. Често това се наблюдава сред така наречените отворени взаимоотношения.

5. Ситуационни фактори: Чести ангажименти, социални контакти, излизания в компания с различни хора и употреба на алкохол, в нередки случаи могат да бъдат основен фактор за спонтанна изневяра. В този случай не е задължително измяната да се превърне в рецидив, но социалния живот определя и социалното поведение.

6. Уважение: Тук нещата могат да бъдат малко по-сложни и спорни. Често се наблюдава факта, че един от двамата партньори изневерява, защото чувства, че е загубил уважението на половинката си. Обикновено към подобен вид забежка се стига, когато искаме отново да покажем на своя партньор или партньорка, че все още сме обект на желание от други хора.Понякога резултата е сплотяване на връзката, но не са редки случаите, при които всичко приключва с радяла между партньорите.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Кое бе най-популярното порно през 2017г.

Наскоро Pornhub публикува годишната си статистика относно зрителните навици на своите потребители. В нея става ясно, че около 81 милиона...

Затвори