Моногамията е различно понятие за всеки от нас – тя изисква точно дефиниране при всяка една двойка

Тази публикация има 0 коментара

Какво означава да си в моногамна връзка?

Може би всеки от нас си е задавал този въпрос когато е срещал човека, с който иска да има сериозни взаимоотношения. В съвременния свят и с напредването на технологиите, става все по-трудно това понятие да бъде поставено в точни и строги граници. Всеки би трябвало да уточни с партньора си какво точно означава за него изневярата. В повечето случаи секса извън връзката нарушава представлява най-висшата форма на изневяра. Но много партньори приемат със същата сила дори най-обикновения флирт или дори изпращането на кратки съобщения в социалните мрежи, като вид изневяра. Други приемат гледането на порнографски материали като бягане от сериозната връзка и се чувстват също толкова наранени и изолирани, колкото и при действителния полов контакт.

Оказва се, че различните хора отговорят на този въпрос по различен начин. Едно от доказателствата за това е експеримент направен сред 47 двойки, които е трябвало да дадат точна дефиниция на разбирането за изневяра. Те са отговаряли на списък с различни въпроси, които потенциално за всеки са могли да бъдат представени като крачка встрани от моногамията. Оказва се, че няма 100% съгласие между всички участници в експеримента и както мъжете, така и жените определят по различен начин поведението на партньора си когато става въпрос за измяна.

Както сами можете да се досетите, всяка изневяра може да доведе до непоправими последици в една любовна връзка. Когато двама души се запознават, се надяват схващането им за изневяра да съвпада с това на техния бъдещ партньор. Тогава обикновено те нямат проблем в общуването с хора извън тяхната връзка, като някои от тях дори приемат флирта като нещо нормално и не го вкарват в графата за изневери. В случай, че двамата имат разминаване на дефиницията за изневяра, то тогава може да се смята, че тази връзка от самото начало е обречена на провал и разочарование.

Някои хора твърдят, че не могат да приемат моногамията като нещо нормално за човешките взаимоотношения и са на мнение, че тези рамки са поставени още от древността посредством църковната институция. Според тях, човека е социален обект, който не е създаден да прекара целия си живот с един партньор. Други смятат, че изневярата е сложен акт, който е провокиран от редица причини и проблеми в една връзка. Трети намират изневярата за нещо съвсем нормално, дори и да е с партньор за една вечер, като според тях дори не е необходимо да е на лице запознанство или някакво отношение.За тях това е просто физически акт задоволяващ нуждите на всеки човек.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Какво представлява пост-оргазмения синдром

Повечето хора приемат оргазмите като нещо положително и носещо максимално удоволствие по време на секс. Това обаче не е така...

Затвори