Какво представлява пост-оргазмения синдром

Тази публикация има 0 коментара

Повечето хора приемат оргазмите като нещо положително и носещо максимално удоволствие по време на секс. Това обаче не е така за тези, които страдат от така наречения пост-оргазмен синдром. Това е рядко заболяване засягащо основно мъжете и се изразява в прилошаване, загуба на обоняние, засилване на някои алергични реакции и доближаващо се до някои грипни състояния. Понякога тези симптоми могат да продължат няколко минути, но в по-тежките случаи, това се наблюдава в продължение на няколко дни.Това рядко състояние има изключително неблагоприятен ефект върху сексуалните взаимоотношения между партньорите в една връзка и може да провали всякакво намерение за романтично преживяване.

И така, каква е причината за пост-оргазмения синдром?Факт, е че науката не може да излезе с ясно становище и заключение за това неприятно състояние. Въпреки това, някои лекари смятат, че това е в резултат от алергия на някакъв компонент в собствената сперма или по-точно химикал произведен в простатната жлеза. Може да съществува потенциално редица причини, което означава, че при всеки индивид протичането може да бъде под различна форма. Други учени смятат, че това е процес, които протича в мозъка в следствие на отделяните хормони по време на еякулация.

За щастие, последни изследвания показват, че това неприятно явление може да бъде овладяно с различни медикаменти, включително и антихистамини, нестероидни продукти и противовъзпалителни средства.Други проучвания показват значителен успех с препарати засилващи имунитета. Трети твърдят, че редовното излагане на алергена, в случая собствената сперма в малки количества, могат значително да намалят чувствителността след определен период от време.

Цялата събрана информация може да ни доведе до извода, че няма строго лечение когато става въпрос за пост-оргазмен синдром и обикновено всичко се касае до строго индивидуален подход спрямо всеки отделен случай. Трябва да се отбележи, че след като през 2002г. за първи път този синдром беше официално диагностициран, случаите на мъже страдащи от него значително се е увеличил. Това е статистика събрана от онлайн форуми и на практика е неофициална, но е факт, че съществува и не малко хора търсят някакво решение на проблема. Също така е възможно поради липсата на достатъчно компетентна информация, да се постави неправилна диагноза и профилактиката да поема по грешен път.

Очевидно има какво да се научи по темата за бъдещите изследвания, но трябва да се знае, че от това страдат и не малко жени, имащи алергични реакции към семенната течност. При жените това е много по-лесно за избягване само чрез използването на презерватив, но това е съвсем отделна тема и няма отношение към проблемите на мъжете страдащи от пост-оргазмен синдром. Добрата новина е, че профилактика и лечение съществуват и при правилно диагностициране, съвсем скоро можете да се върнете към редовен и пълноценен сексуален живот.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Воденето на редовен полов живот, може да увеличи продуктивността на работното място

Сексът като цяло има потенциала да ни облагодетелства по много начини. Наравно с всички бенефити, които той ни носи, като...

Затвори