Колко често жените получават оргазъм? Това може да зависи от начина, по който задавате въпроса си.

Тази публикация има 0 коментара

Някои проучвания касаещи получаването на оргазми при жените по време на нормален полов акт, дават наистина променливи и не категорични отговори. Това пречи да се направят базови заключения за причините при които те са склонни да достигнат до кулминация. Възниква въпроса защо констатациите са толкова разнообразни? Според ново проучване публикувано в архивите на сексуалното поведение, част от причината може да се дължи на факта, че въпросите, които изследователите задават, понякога не са достатъчно конкретни. Оказва се, че формулировката на въпроса е ключа към правилния отговор.

Важно е да се отбележи, че по време на интервютата, не става съвсем ясно под вагинален контакт дали се включва и клиторната стимулация. Това, често е обърквало жените и те са давали смесени и различни отговори на въпроса колко често и при какви обстоятелства стигат до връхната си точка.

Това което учените са направили е ново проучване, в което са били включени 1400 жени и са били помолени да опишат сексуалния си опит относно оргазмите по три различни начина. И да бъдем съвсем конкретни, в анкетата са присъствали следните питания:

1. Колко процента от общия си сексуален опит жените достигат до оргазъм само при вагинално проникване включващо участието само на мъжкия пенис и колко време е отнело това?

2.Какъв е процента на получените оргазми при строго вагинално проникване? Това означава, че по време на полов акт, клитора не се стимулира допълнително с вибратор или ръце или така наречената неподкрепена форма.

3. Какъв е процента на жените постигнали оргазъм при полов акт с допълнително стимулиране на клитора? Така наречената подкрепена форма.

Това, което учените установяват обикновено варира като отговор между трите зададени въпроса. За тяхна изненада има едни 22% от жените, които никога през живота си не са достигали до оргазъм по време на полов акт с нито един от партньорите си. Този брой спада до 14% в полза на подкрепената форма на оргазъм и 37% за неподкрепения оргазъм или такъв без допълнителна клиторна стимулация.

По същия начин между 31 и 40% от жените казват, че получават оргазъм винаги по време на полово сношение. За разлика от тях близо 60% се нуждаят от допълнителна стимулация, за да стигнат до кулминационната си точка.

В крайна сметка всички тези констатации идват да ни покажат, колко е важно въпроса да бъде правилно формулиран и когато анкетираните трябва да дадат отговор по какъв начин и колко често достигат до оргазъм, да са наясно с техниките и методите, които партньора им използва, за да ги доведе до връхната им точка по време на полов акт. Също така това дава насока на експертите в областта да опишат какво наистина харесват и предпочитат жените в леглото когато са със своя партньор.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
5 причини да сте благодарни, че водите редовен полов живот

Всеки от нас изпитва благодарност за нещо при определени условия. Понякога може да благодарите на близък само защото Ви се...

Затвори