5 причини да сте благодарни, че водите редовен полов живот

Тази публикация има 0 коментара

Всеки от нас изпитва благодарност за нещо при определени условия. Понякога може да благодарите на близък само защото Ви се е обадил по телефона да ви чуе. Друг път можете да благодарите на партньорката си, че Ви е приготвила любимото ястие, но има и една благодарност свързана с личното Ви здраве и именно тя касае основно сексуалната Ви активност. В тази статия ще опитаме да синтезираме седемте основни причини поради, които трябва да сте благодарни, че водите редовен полов живот.

1.Сексът е многоцелева дейност, която ни позволява да отговорим на своето тяло за богата палитра от нужди. Вярвате или не, учените са установили близо 280 причини, поради които мъжете и жените желаят да правят секс. Това е така наречената сексуална мотивация. Секса не е просто начин човешкия род да се възпроизведе. Това не е просто убиване на време или бягане от скуката. В повечето случаи той е силно емоционална дейност, даваща ни възможност да покажем любовта и чувството за близост с партньорката си. Доказано, е че двойките които правят повече вечерен секс, на другия ден нивата на стрес могат да спаднат с до 80%, което една достойно причина за хигиена на сексуалното и емоционално здраве.

2.Честата сексуална активност има пряка връзка за вашето здраве. Учените доказват, че тези двойки, които изпитват редовни оргазми, боледуват много по-рядко от тези, които не водят полов живот. Нещо повече, те са установили, че изпитването на оргазъм може да доведе до засилване на имунитета, което от своя страна Ви прави резистентни на сезонните заболявания на дихателните пътища, остри бронхити и грипни вируси, от които страдат повечето хора.

3.Една от ползите от секса, е че това все пак е вид упражнение или физическа дейност. Установено е, че при нормален полов акт траещ средно около 20 минути, мъжете изгарят по 101 калории, а жените средно по 67. Разбира се това е твърде малко за да се приеме като основен вид спор и да замести джогинга или посещаването на фитнеса, но все пак може да бъде разгледано като вид здравословно натоварване.

4.Сексът не е добър само за нашите тела, а и за нашия мозък.Учените са установили, че той има пряко отношение към растежа на невроните. В съответствие с тази констатация, те обръщат особено внимание на хората в напреднала възраст и твърдят, че по-честата сексуална практика в напреднала възраст може да подобри когнитивното функциониране след определен етап от старостта.

5.Друга потенциална полза от секса е, че той увеличава потенциала на мозъчната дейност, влияе на психичното ни здраве и финансово благополучие. Изследванията установяват, че при редовен секс, се увеличава положителното мислене и настроение на следващия ден, което от своя страна ни освобождава от негативните мисли, и ни прави много по-продуктивни и съсредоточени на работното място, а това със сигурност ще даде своя положителен резултат във финансово отношение.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно, Нови
Какво разкриват очите за вашата сексуална ориентация

Сексолозите разполагат с редица инструменти, когато става въпрос за определяне на сексуалната ориентация при хората. Всеки от тях създава уникален...

Затвори