Какво разкриват очите за вашата сексуална ориентация

Тази публикация има 0 коментара

Сексолозите разполагат с редица инструменти, когато става въпрос за определяне на сексуалната ориентация при хората. Всеки от тях създава уникален набор от предизвикателства.

Най-сигурния начин за определяне на сексуалната ориентация е проста да попитате човека срещу вас от кой пол са привлечени и по този начин той сам да сложи етикета си за сексуална идентичност. Недостатъка на този метод обаче е, че не всеки би дал откровен отговор поради ред причини. Едно проучване обаче показва доста интересни данни. При него учените установяват, че хетеросексуалните мъже, които са хомофобски настроени, изпитват силна възбуда при гледането на гей порно. Те твърдят, че това е именно проява на тяхното отрицание тясно свързано с определянето на сексуалната идентичност.

Въз основа на тези констатации може да се направи заключение, че всеки може да излъже или заблуди човека срещу себе си, като се опита да подтисне сексуалната си възбуда мислейки за съвсем различни от секса неща.

Има обаче един интересен факт, който само по-наблюдателните могат да забележат и той се крие именно в очите. Учените установяват, че при сексуална възбуда, зениците както на мъжете, така и на жените се разширяват до два пъти от нормалното. Това е интригуващ метод за изследването на сексуалността и е телесна реакция, която на практика не може да бъде прикрита защото се случва автоматично на подсъзнателно ниво. Друг плюс на това изследване, е че не е необходимо да се подлагате на някаква специална процедура и да се установява по друг начин до колко сте възбуден когато участвате в такъв тип изследване. Самата мисъл, че към пениса на някой мъж могат да се прикачат някакви устройства за измерване на възбудата, би уплашила почти всеки и автоматично той ще откаже да участва в подобен тип изследване.

Нещо, което прави изключително впечатление на учените е факта, че хетеросексуалните жени при подобен вид проведен тест, показват съвсем различен модел на поведение в сравнение с лесбийките и мъжете с хомосексуална ориентация. Именно интересен е факта, че повечето хетеросексуални жени показват възбуда при гледането на хетерто или лесбийски материали. Това не ги превръща в хомосексуални индивиди, но показва на учените тяхното отношение към двата типа поведение.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Връзката между полово предаваните болести и мобилните приложения за запознанство

В съвременното общество имаме навика да обвиняваме за всички наши неволи и проблеми, технологиите на днешния свят. Това е така...

Затвори