Връзката между полово предаваните болести и мобилните приложения за запознанство

Тази публикация има 0 коментара

В съвременното общество имаме навика да обвиняваме за всички наши неволи и проблеми, технологиите на днешния свят. Това е така особено когато става въпрос за случайни срещи и запознанства по интернет. Не малко хора обвиняват порнографията като основен провокатор на сексуално насилие или секс за една вечер, който носи и своите рискове. Разбира се на пръв поглед изглежда, че порното е главната причина, но това съвсем не е така.

В тази статия искам да обърнем внимание на една друга форма на технологиите, която съществува и някои я определят като главния виновник за случайни връзки и повишения процент на полово предавани болести. Именно тук следва да намесим приложенията за онлайн запознанства. След тяхното излизане на пазара, в световен мащаб рязко са се увеличили случаите на заболявания предавани по полов път като гонорея, сифилис, трипер и СПИН. Все пак не забравяйте, че преди порно индустрията е била обвинявана по почти същия начин, така че не бързайте да си правите изводи и заключения.

Между другото в днешно време се наблюдава и увеличаване на профилактиката, която все по-млади хора си правят. Това включва различни скрининги за основните полово предавани болести. Трябва да се отбележи факта, че тези изследвания вече са много по-достъпни и не се налага да се чака с дни, за да излезе резултата. Някои от тях се осъществяват дори в рамките на няколко минути. Именно тази превенция спомага за бързото откриване и адекватна намеса от страна на лекарите относно което и да било заболяване свързано с болестите предавани по полов път.

Всъщност ще се запитате каква е връзката на тази статистика с приложенията за онлайн запознанства? Отговорът е много прост и той се крие в кратката беседа, която лекарите са имали със своите пациенти, които пък от своя страна споделят, че са имали случайна връзка или уговорка за среща с човек, с който са влезли в контакт именно чрез въпросните приложения за запознанства и търсене на партньори основно за секс. От своя страна лекарите са били длъжни да поместят тази информация в своите доклади и така се стига до връзката между полово ППБ и съвременните технологии.

Като последна бележка мога да вметна, че в никакъв случай не бива да се обвиняват категорично нито медиите нито технологиите и лесния достъп до тях. Те разбира се могат да допринесат по някакъв начин, но не могат да носят вина, за това, което повечето хора търсят, а именно секс или неангажираща връзка.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Как използването на марихуана влияе на сексуалния ни живот

Запитвали ли сте се някога какъв ефект има марихуаната върху сексуалната функция? Изследванията в тази област са наистина малко и...

Затвори