Как използването на марихуана влияе на сексуалния ни живот

Тази публикация има 0 коментара

Запитвали ли сте се някога какъв ефект има марихуаната върху сексуалната функция? Изследванията в тази област са наистина малко и занимаващите се с  въпроса не могат да излязат с ясно и категорично становище, а резултатите са доста противоречиви. Като пример може да се даде справката с мъже и жени използващи лекия наркотик и техния положителен отговор по въпроса, докато учените твърдят, че след експерименти с животни, сексуалната функция на мъжките екземпляри драстично намалява. Дали това обаче е така? Дали марихуаната помага или по-скоро пречи на сексуалното представяне в леглото и различен ли е ефекта върху двата пола?

Ново проучване публикувано в “Журнал за сексуална медицина“, дава допълнителна информация за потенциалните сексуални и странични ефекти от употребата на марихуана, като основно изследва честотата на половите актове между двойките, които я употребяват. Изглежда логично да се предскаже, че потребителите ще споделят, че правят по-малко секс в сравнение с тези, които не пушат от лекия наркотик. Но за изненада на всички, това изследване не излиза с категорични данни по въпроса.

Преди все пак да стигнем до крайните резултати, може би трябва да отбележим, че изследване проведено в Съединените щати вземат участие близо 51 000 американски двойки. Участниците са били запитани за употребата им на марихуана през последната година и колко често са правили секс. Данните показват, че един на всеки четирима мъже и една на всяка седем жени са използвали марихуана през последната година. Интересно е как се свързва марихуаната със секса и какъв ефект има върху двойките. Отговора наистина може да ви изненада. Оказва се, че тези, които я употребяват са имали много повече желание за секс и завишено либидо в сравнение с тези, които не са почитатели на въпросното наркотично вещество.

И все пак големия въпрос остава ЗАЩО? За съжаление на базата на тези данни, категоричен отговор не може да се даде, което в никакъв случай не ни пречи да направим предположение за споделеното от хора употребяващи марихуана. Една от възможностите е, че марихуаната в някои от случаите подобрява сексуалната възбуда. Не малко потребители споделят, че тя ги кара да се чувстват по-секси и предразположени за секс. Възможно е всичко  да е в предварителната нагласа и начина на мислене. Обикновено тези, които използват марихуана са личности лишени от излишно безпокойство, а това е основния фактор. При тях стреса е на минималната граница. Именно това не рядко е причина за повишено либидо и желание за секс.

Като заключение трябва да се направи извода, че на първо място това е наркотично вещество, което в повечето страни е забранено от закона.Като научен факт трябва да се отбележи, че съществуват най-различни сортове марихуана, имащи различно въздействие върху мозъка и тялото.Това касае в повечето случаи и сексуалната функция.Тема, която в момента ни засяга пряко.В някои от случаите могат да се наблюдават и обратно на описаните от ползващите по-горе ефекти.Това означава, че в крайна сметка всичко е твърде субективно, за да се даде крайно становище по-въпроса защо ползващите марихуана имат по-голямо желание за секс.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Кои са основните фактори според науката, предвещаващи развод

Социолозите отдавна се интересуват от факторите, които предвещават един развод. С течение на времето те са направили извадка с основните...

Затвори