Защо упражненията на Кегел са добри както за мъжете, така и за жените?

Тази публикация има 0 коментара

Упражненията на Д-р Арнолд Кегел са били използвани в неговата практика като успешен метод сред жените имащи проблеми със задържането на урина след бременност и раждане. На малко по-късен етап обаче, специалистите са открили, че тази профилактика може много успешно да бъде прилагана не само при хора с нарушена физиология на тазовите мускули, като съумяват да извлекат по максимален начин и ползите свързани със сексуалното здраве и при двата пола.

Това, което целят упражненията на Д-р Кегел, е да подсилят мускулите на тазовото дъно. Те играят основна роля за задържането на органите в таза и имат пряко отношение към задържане и контролиране притока на урина. Разделят на два основни вида: Дълъг и кратък Кегел. При първия вариант, упражненията се изпълняват със задържания от по няколко секунди и съответно също толкова дълги отпускания. При втория вид, упражненията се изпълняват много по-интензивно, като най-често се прави комбинация и от двата вида профилактика. За максимален ефект специалистите препоръчват практиките да се изпълняват по няколко пъти на ден в продължение на няколко месеца. Хубавото в този случай е, че Вие можете да ги изпълнявате без никой до вас да разбере.

При жените са документирани ползи, които включват подобрено сексуално здраве и функциониране на половата система, повишаване желанието за секс и облекчаване на болките при полов акт в случай, че са налице такива. Не бива да се пропускат и по-интензивните оргазми. Някои изследвания потвърждават, че упражненията на Кегел са безценен помощник за справянето със сексуални затруднения при жени в и след менопауза.

При мъжете документираните ползи включват подобряване на ерекцията и по-голям еякулационен контрол. Не са малко и случаите, при които тези упражнения се използват за справяне с проблеми свързани с еректилната дисфункция и преждевременната еякулация. Някои мъже дори съобщават, че след успешно практикуване на Кегел, са способни да изпитват множествен оргазъм, а това със сигурност е много по-характерно за жените и обикновено се води за тяхна привилегия. Малко мъже знаят, че комбинацията на упражненията на Кегел с различните форми на Джелк тренировките, могат не само да подобрят сексуалната си функция, но и да уголемят размера на своя пенис. Обикновено това отнема до няколко месеца след започване на програмите с упражнения. За да имат максимално добър резултат, практикуващите обръщат внимание на правилното изпълнение и постоянност по време на процесите и промените, които се наблюдават във времето. Тези практики, вече се практикуват заедно с йога или различни сесии, които имат за цел да подобрят не само духа, но и физиката на даден индивид.

Като заключение можем да кажем, че упражненията на Кегел имат потенциала да бъдат основен помощник при справянето с редица сексуални затруднения както при мъжете, така и при жените. Като начало, трябва да сте постоянни и уверени в себе си и постигнатите резултати ще ви изненадат още в самото начало. Първото и основно правило е да се спазва точна профилактика, а тренировките да се изпълняват правило и редовно.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Всичко за пениса
Как да направите така, че да не забележи малкия ви пенис

Притеснявате се, че пенисът ви е по-малък от нормалното? Предлагаме ви няколко съвета от специалисти, за да забравите за този...

Затвори