Порното не е причина милениалите да правят по-малко секс

Тази публикация има 0 коментара

Като термин Минелиал е дума обобщаваща хората родени през новото хилядолетие, макар и да обхваща периода след деветдесетте години на миналия век.

Последно проучване показва, че поколението родено след 1990г. прави много по-малко секс, в сравнение с тези родени след петдесетте години на миналия век. Някои учени са на мнение, че широкия достъп до порно материали са една от причината мъжете и жените да имат намалено желание за физически сексуален контакт. С други думи, широко разпространено е вярването, че днешното поколение предпочита да прекарва много повече време в сайтове за запознанства, социални мрежи и онлайн порнография, вместо да създаде една реална физическа връзка. Но дали това е вярно?

В последния брой на известно американско списание се помества статия, която показва, че това твърдения няма ясни и категорични доказателства и факторите, които определят намаленото сексуално желание са от най-различно естество, като порнографията заема едва няколко процента. Дори се наблюдава съвсем обратна тенденция, а именно че тези, които споделят, че гледат повече порно филми, правят и много повече секс с половинката си.

Тук възниква въпроса ако това не е причината хората да имат намален брой сексуални контакти, тогава каква е реалната причина за това? Е, отговора на този въпрос наистина е сложен. Когато се опитвате да сравнявате сексуалното поведение на няколко поколения, то трябва да се имат предвид десетки фактори, които му влияят. Като започнем от нагласите на обществото към секса и стигнем да заетостта на работното място и различните сексуални практики. В действителност се очертават няколко основни фактора, които допринасят за намаленото сексуално желание и от там намаления брой полови контакти.

В една статия поместена в списание “Архиви на сексуалното поведение“, се споменава за изследване направено през 1989г. То е включвало група хора, които е трябвало да отговорят на два основни въпроса и те били: “Гледали ли си порнографски материали през последната година?“ и “Колко секс сте правили през същата?“ Крайните резултати не дават отговора, който учените са очаквали, а именно, че тези които са гледали повече филми за възрастни, са имали по-малко сексуални контакти. Точно обратното. И в това проучване се споменава, че завишеното желание за гледане, повишава и желанието за секс. В крайна сметка в това няма нищо нелогично. И на практика ако не порното, то кой е фактора, който кара съвременното общество да прави по-малко секс? Изследователите в областта дават едно съвсем разумно обяснение на този въпрос и то е разликата в натовареността през деня, отчасти ограничения социален живот, стреса на работното място и промяната в нагласите за сексуални контакти. Като цяло много хора приемат секса като част от живота си, но без да влагат особени чувства в него. Като се има предвид, че възрастта за встъпване в брак е средно 34 годишна възраст всеки може да направи заключение. Самата промяна в нагласите на обществото и независимостта на днешното време от своя страна дава възможност за повече необвързани връзки, които в никакъв случай не означава по-редовен секс.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно, Нови
Изневериш ли веднъж, задължително ще го повториш

Съвсем не е добра идея да влизате в сериозни взаимоотношения с човек, с когото сте изневерили в миналото. Здравият разум...

Затвори