Как сексуалната удовлетвореност се променя при дългосрочните връзки

Тази публикация има 0 коментара

Много хора си задават въпроса дали сексуалната удовлетвореност търпи някаква промяна през годините и от какво се провокира? От една страна повечето смятат, че удоволствието се увеличава поради факта, че двойките се опознават и обръщат повече внимание на желанията на своя партньор. От друга страна обаче са и последователите на тезата че сексуалното желания намалява с всяка една изминала година.

Предишни изследвания по този въпрос показват наистина противоречиви мнения и резултати. Освен това, проучванията са доста ограничени и не разполагат с достатъчно факти и информация, за да дадат адекватно и крайно заключение.

За щастие едно скорошно проучване разглежда всички недостатъци на дългосрочните взаимоотношения и дава малко по-конкретен отговор на това как се променя сексуалната удовлетвореност с течение на времето. В него се анализират данни от национално изследване в Германия, включващо отговорите на 2814 участници на възраст между 25г. и 41 годишна възраст. Всички те са били хетеросексуални и са имали връзка минимум три години с настоящия си партньор. Участниците са били помолени да оценят сексуалното си поведение в две графи на много доволни и много недоволни, като оценката е включвала степени от 0 до 10 точки. Оказва се, че през първата година от връзката, сексуалната удовлетвореност се е засилила през вторите шест месеца. Обяснението на учените е, че това е средния срок една двойка да се опознае и да свали сексуалните си бариери. Интересен е и факта, че повече от две трети от участниците споделят, че сексуалното желание спада след края на втората година от връзката.

Що се отнася за спада след втората година, част от историята тук е свързана с промяната честотата на половите контакти. По-конкретно, двойките, които са започнали да правят по-малко секс на практика са започнали и да изпитват по-малко удовлетвореност от секса и значително са занижили желанието си за близост. Също така трябва да се отбележи, че намаляването на удоволствието неминуемо води и до намаляване на страстта между партньорите, което в крайна сметка може да се окаже пагубно в една връзка. Не бива да се забравя обаче, че има немалка група хора, които умеят да съхранят удоволствието от секса за неопределен период от време. Част от тях споделят, че са имали моменти на охлаждане, но след известни периоди и двамата партньори са използвали различни похвати и методи, за да събудят желанието помежду си. Това разбира се е твърде субективно и се определя от сексуалните нагласи на партньорите и от желанието за промяна. На първо място трябва да се уточни каква е причината в спада на задоволеността и тогава да се търси правилния подход за излизане от ситуацията.

Макар и това проучване отново да не разполага с конкретни данни, причини и съвети, то дава насока на много двойки, които са изпадали в подобни ситуации и са преминали през такъв тип периоди в своите сексуални взаимоотношения.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Лоша идея ли е да правим секс за здраве

Наскоро в полезрението ми попадна една статия осъждаща всички медии, списания и рекламни материали, които прокламират тезата, че е добре...

Затвори