Може ли порното да има пагубен ефект върху една връзка

Тази публикация има 3 коментара

Съвсем ново проучване публикувано в списание за сексуалните взаимоотношения, показва, че жените, повишаващи интересът си към порно филмите, съвсем скоро могат да стигнат и до развод. С други думи в статията се твърди, че порнографията има разрушителен ефект върху брака. Въпреки, че констатациите били плод на дългогодишно проучване и наблюдение, в крайна сметка това общосоциално изследване не може да даде категоричен отговор по въпросния казус.

Първо, въпроса използван в изследването е фундаментално погрешен. Участниците са били помолени да оценят по десетобалната система жанровете, които смятат за любими. Интересното е, че в този бранш филмите рядко получават оценки, като изключим годишните награди за тези, които се водят за първокачествени и са с участието на по-известни порно актьори. Всъщност повечето хора не са могли да дадат категорична оценка, което доказва, че те просто се забавляват без да влагат някаква емоционална стойност към съдържанието.

Втория по-важен въпрос е каква е причината да се стигне до редовното гледане на този тип изкуство? Тук вече се намесва и ефекта, който филмите оказват върху една връзка. Отговорите също не могат да се приемат еднозначно, защото много от участниците в изследването не ги приемат на сериозно, а просто се забавляват с тях. Като изключим случаите на патологично поведение, учените не установяват особен проблем. Те отбелязват, че с годините в една връзка се настанява рутината и това подтиква много двойки да намерят разнообразие в порното. Това от своя страна би довело до допълнително охлаждане на взаимоотношенията между партньорите и вероятно с времето може да се заговори за проблем във връзката и евентуален неблагоприятен изход от ситуацията.

Все пак има основателна причина да подложим твърдението, че порното ни отдалечава един от друг и дори може да доведе до желание за развод. За да бъдем съвсем ясни, трябва да отбележим, че няма категорични доказателства, че тази индустрия може да е причина за неприятни последствия върху брачните отношения. Всеизвестен е и съвета на повечето сексолози и брачни консултанти, препоръчващи филмите за възрастни задължително да бъдат включени в сексуалния живот на двойки, имащи известни затруднения или проблеми. В тези случаи това се приема като новост и част от сексуалното предразположение. Не са малко и случаите, в които те се третират като учебник с препоръки, за експерименти и по-качествен и разнообразен сексуален живот.
В крайна сметка трудно може да се даде еднозначен отговор на въпроса дали порното е пагубно в една връзка. Ефектите от него могат да бъдат изключително противоречиви и надали ще се намери специалист с едностранчиво становище по въпроса.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

3 Коментара за "Може ли порното да има пагубен ефект върху една връзка"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Chervenaroza
Потребител
Chervenaroza
1 година 8 месеца преди

Ако една двойка гледа заедно порно значи е изградила стабилна връзка и няма проблеми в леглото. Ако обаче някой от двамата го прави зад гърба на другия значи нещо му липсва.

Peguru
Автор
1 година 8 месеца преди

Порно сайтовете са най-посещаваните в интернет. Голяма част от посетителите вероятно са точно такива на които им липсват интимните контакти. Да речем, че повечето са хора, нямащи сексуални партньори и по този начин компенсират липсата им. Със сигурност обаче съществуват и такива, които въпреки, че имат половинка не правят нищо с нея. Причините за това са безброй, но най-честата е липсата на удоволствие от секса.

Venera
Потребител
Venera
1 година 8 месеца преди

Причината е една липсата на удоволствие от секса, но за жените малкият пенис и на последно място. Отношението и комуникацията са преди това.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Какво се случва когато вашите сексуални желания не съвпадат с тези на партньорката Ви

Вероятно всеки, който се е интересувал по темата е попадал на различни статии, в които се описват несъответствията в желанията...

Затвори