Лоша идея ли е да правим секс за здраве

Тази публикация има 2 коментара

Наскоро в полезрението ми попадна една статия осъждаща всички медии, списания и рекламни материали, които прокламират тезата, че е добре да правим секс за здраве и да подобрим психическото и физическото си състояние. Целта на статията беше да се покаже, че когато секса се превърне в задължително мероприятие, страстта и насладата бързо могат да се изпарят. Много хора биха потвърдили тази теория и се оказва, че направените от тях заключения са напълно реални и съвпадат с въпросната теза.

Макар и потвърдено твърдението, че сексът има редица положителни отражения върху цялостното състояние на човешкия индивид, това не бива да се приема като задължение. Само по себе си звучи нелепо да правим секс поради здравословни причини. Като всяко друго изследване и тук трябва да се подходи с определена предпазливост към изложената информация и не всичко трябва да се приема със стопроцентово доверие. Като всяко правило и тук важат определени изключения. В крайна сметка е необходимо да оставим интуицията ни и да реши, как кога и защо имаме желание от полов контакт. Изключително погрешно е прилагането на тезата за здравословния секс и това да се прави с цел сваляне на напрежението или стремеж да се почувстваме по-добре. Веднъж превърнал се в цел и задача, съвсем скоро ще спрем да изпитваме познатото удоволствие на спонтанния сексуален контакт.

Един експеримент доказва написаното в горните редове. В него са взели участие двойки на различна възраст. Те били разделени в две групи, като на едната са били дадени точни инструкции да удвоят умишлено половите си контакти. Другата група е получила наставления да прави секс само когато и двамата го пожелаят без да се налага някаква принуда или задължение. В крайна сметка, двойките които е трябвало да имат принудителни полови контакти след по-малко от две седмици са отразили факта, че вече нямат толкова силно желание за секс. Имало е и отговори, в които се е споменавало, че двамата няма да помислят за секс поне една седмица. Нивото на привличане при тях е паднало драстично и желанието за интимност буквално се е изпарило.

Именно това ни показва, че когато се превърне в задължение, сексът започва да се превръща в наистина скучно занимание, а мотивацията пада почти до нулеви нива. Факт е, че той е полезен за здравето и се явява като потенциален бонус или страничен ефект, но в никакъв случай не бива да ви задължава да го практикувате само заради това. Накратко, не си налагайте да правите секс, за да се чувствате по един или друг начин, съвсем скоро ефекта ще бъде отрицателен и лично ще се убедите, че формулата не работи. Наслаждавайте се на хубавите моменти с половинката си и правете секс за удоволствие. Освобождавайки психиката си от излишното напрежение свързано с мотивите за секс, ще имате възможност да се отдадете един на друг без предразсъдъци.

Peguru

Интереси: Медитация, Йога, УП (уголемяване на пенис) Стартирал: 14.2см - дължина; 13.1см - обиколка. Настоящ резултат: 20.2см - дължина; 15.3 - обиколка.

Още публикации от този авторYou can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

2 Коментара за "Лоша идея ли е да правим секс за здраве"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Валката
Гост
Валката
1 година 8 месеца преди

Ебе който може! Останалите само го обсъждат. Тази х6-ца горяла много, всеки втори селянин си взимал такова кю7, поршетата ги карали мъже с малки пишки. Та и със секса е същото. За едните дъвка за устата, а другите си правят кефа!

Сузанка
Гост
Сузанка
1 година 8 месеца преди

Вярно е че много мъже компенсират малкия си размер със скъпи коли, но резултатът е нулев.
Обаче този мит, че тези с поршетата са с малко достойнство не е верен. Познавам доста надарени, които имат такива

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Какви са ползите от аналния секс и за двата пола

Когато говорим за разнообразие в половия живот, аналния секс се оказва често засягана тема. Това е и една от причините...

Затвори