Какво се случва когато вашите сексуални желания не съвпадат с тези на партньорката Ви

Тази публикация има 2 коментара

Вероятно всеки, който се е интересувал по темата е попадал на различни статии, в които се описват несъответствията в желанията на двамата партньори, намаляване на сексуалното привличане и дори пълната липса на интимност. Въпросът е какво се прави в подобни случаи? Понякога жените след определена възраст не желаят да правят толкова секс колкото желаят техните партньори. Това разбира се се среща и при силния пол. В този случай не можем да разглеждаме въпроса едностранно и да обвиняваме конкретно само едната страна. Когато в една двойка се появят сексуални проблеми, обикновено специалистите говорят са синхронизация на сексуалните желания, което изисква определени усилия и от двамата партньори.

Британски учени наскоро установиха, че около 27% от представителките на нежния и 23% от представителите на силния пол в определен период имат намалено сексуално желание към своя партньор. Тези ситуации често водят до сериозни сътресения в отношенията и не рядко дори до разпад на връзката. Разбира се това не е задължително. Съществуват различни похвати и методи, които да овладеят процеса на отчуждаване и в крайна сметка нещата да приключат по възможно най-удовлетворителния начин.

Съществува популярен стереотип, при който се насажда мнението, че мъжете винаги искат повече секс отколкото жените. Оказва се, че това съвсем не е така. В хетеросексуалните взаимоотношения както мъжа, така и жената може да иска повече секс отколкото партньора е способен да предложи. Интересен е факта, че това несъответствие важи и за хомосексуалните партньори, макар там информацията и данните да са сравнително по-оскъдни.

Обикновено несъответствията в желанията могат да доведат до повишена тревожност, нервност, безсъние, липса на съсредоточеност в ежедневните задължения и не на последно място желание за раздяла. Всъщност статистиката показва, че там където тези фактори са на лице, конфликтите са почти неизбежни, което от своя страна още повече би влошило ситуацията.

Питате се от къде идват разминаванията в желанията за сексуален контакт? Отговора е един и той е: Сложно е! Факторите наистина могат да бъдат почти неизброими. От биологични и психосоциални, до финансови неуспехи и лична демотивация. Истината обаче е една и тя е, че ако единия партньор страда, това непременно ще се отрази и на неговата половинка без тя да има никаква вина за това. Като се има предвид огромната гама от фактори, то за да се справите с наличния проблем, първото което трябва да се направи е да се открие източника му.

Това означава, че не съществува точна формула или вълшебно хапче. Сами се досещате, че всеки казус има своя индивидуален подход, което не рядко отнема доста дълго време. От основна важност е двамата партньори да осъзнаят първоизточника на проблема и да работят като екип. Това е единствена гаранция, че крайния резултат ще бъде увенчан с успех. Не бива да се забравя, че каквато и да е ситуацията, винаги и двамата могат да дадат втори шанс на връзката си в случай, че не са решили окончателно да бъде приключена.

Като споменахме думата “лечение“ в по-горния текст, то не трябва да се има предвид във всеки случай медикаментозно лечение. Имайте предвид, че профилактиката във взаимоотношенията може да се състои в комуникацията. Често се случва двамата партньори да не знаят какво точно харесват по време на любовната игра или в сексуалният акт. Именно за това общуването на сексуална тематика е толкова важно. Вие трябва да опознаете сексуалните навици на своята половинка, за да имате някакъв напредък. Много хора не знаят, че предварителната любовна игра в подобен тип обтегнати взаимоотношения може да продължи до няколко дни, преди да се стигне до реален физически контакт. При по-сложни взаимоотношения това се приема за съвсем нормален процес. И въпреки че много двойки са изправени пред дилема за раздяла, не малка част от тях осъзнават, че макар и на пръв поглед нещата да изглеждат неспасяеми и безнадеждни, погледнато от страни, могат да се създадат куп ситуации, които да ви помогнат в изграждането на една нова и щастлива връзка.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

2 Коментара за "Какво се случва когато вашите сексуални желания не съвпадат с тези на партньорката Ви"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Venera
Потребител
Venera
2 години 1 месец преди

Комуникацията наистина е много важна. Без нея няма никаква връзка, а да не говорим за секс.

Дима Николова
Гост
Дима Николова
2 години 1 месец преди

За съжаление често се случва жената или мъжа да се представят като сексуални личности, каквито не са и по този начин да създадат погрешни впечатления, с които да подведат отсрещната страна.
Това е гаранция за провалена връзка и раздяла на по-късен етап.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Има ли връзка между обрязването и преждевременната еякулация?

Обрязаните мъже са по-малко склонни да бъдат засегнати от преждевременна еякулация. Много необрязани представители на силния пол са си задавали...

Затвори