Има ли връзка между обрязването и преждевременната еякулация?

Тази публикация има един коментар

Обрязаните мъже са по-малко склонни да бъдат засегнати от преждевременна еякулация.

Много необрязани представители на силния пол са си задавали въпроса дали ако това не беше така, биха имали различен сексуален живот. По-конкретно техните мисли са насочени към това дали обрязването намалява чувствителността и цялостното усещане на пениса. Въпросите им често са свързани с безопасността на тази процедура, рисковете и здравословните ползи от нея. Като начало ще се опитаме да разгледаме връзката с интимния живот на мъжете, които са се подложили на интервенцията и какво общо има с преждевременната еякулация.

В мащабно научно изследване, участвали 20 000 мъже, като са били проведени 12 независими проучвания по тази тема. Всички те оценяват състоянието на обрязването по отношение на показатели за мъжката сексуална функция, включително преждевременната еякулация и невъзможността да се достигне до оргазъм. Не са рядкост твърденията, че обрязването би трябвало да намали чувствителността на пениса и да предотврати преждевременната еякулация поради факта, че след отстраняване на перпуциума, задължително се намалява и сензитивността на пениса.

Противно на общото мнение обаче статистически се оказва, че няма значима разлика между преждевременната еякулация при обрязаните и необрязани мъже. С други думи не може да се заяви категорично, че ако страдате от ПЕ и се подложите на процедура по отстраняване на перпуциума, задължително ще разрешите проблема си. Съществуват най-различни гледни точки, но твърдения трудно могат да се сравнят и да се вземат под внимание защото повечето мъже, които изказват своето мнение са обрязани в ранна детска възраст и на практика нямат база за сравнение поради факта, че още не са водили полов живот.

За обща информация трябва да се спомене, че в Съединените щати все повече деца биват подлагани на обрязване поради здравословни причини. Редица изследвания доказват факта, че по този начин се поддържа много по-добра хигиена и в напреднала възраст, мъжете все по-рядко страдат от инфекции, замърсяване и дори рак на пениса. Това е една превантивна здравословна мярка, която набира все по-голяма популярност. Трябва да се отбележи обаче и факта, че това съвсем не е безопасна процедура и сама по себе си крие редица рискове при самото й изпълнение. Трябва да се знае, че обрязването в напреднала възраст не е препоръчително поради факта, че кръвоносните съдове и нервните окончания са напълно оформени и правят зарастването доста по-сложно, то съвета на специалистите е да се спазва по-висока хигиена, вместо да се прибягва до рискови решения.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "Има ли връзка между обрязването и преждевременната еякулация?"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Др. Стойчев
Гост
Др. Стойчев
1 година 7 месеца преди

„Редица изследвания доказват факта, че по този начин се поддържа много по-добра хигиена и в напреднала възраст, мъжете все по-рядко страдат от инфекции, замърсяване и дори рак на пениса.“ – За мен това не е вярно.
Всичко е въпрос на лична хигиена.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Качественият секс и връзката му с психичното здраве

Като цяло, сексът има положителни ефекти в почти всяка една сфера на нашия живот. Например, скорошни изследвания потвърждават, че сексуално...

Затвори