Качественият секс и връзката му с психичното здраве

Тази публикация има 0 коментара

Като цяло, сексът има положителни ефекти в почти всяка една сфера на нашия живот. Например, скорошни изследвания потвърждават, че сексуално активните хора се радват на много по-добро физическо здраве в сравнение с тези, които го практикуват рядко или изобщо нямат полови контакти. Ползите от него на практика са почти неизброими, като основните са получаването на физическо удоволствие чрез оргазъм, баланс на хормоналната система, подобряване на имунитета и не на последно място удължаване продължителността на живота. Освен това, сексът е свързан и с подобряването на когнитивното функциониране, или по-просто казано подобряване на паметта. Може да Ви се стори странно, но повечето секс може да ви направи по-съсредоточени в дадена дейност и значително по-умни и възприемчиви.

Проучване включващо 152-ма участници на възраст около 24 години, в продължение на три седмици събира данни за тяхното физическо и психично състояние. Разбира се в основата на всичко е сексуалната активност на участниците. Те са били помолени да отговорят на различни въпроси, включително как се чувстват в деня след като са имали полов контакт или когато са се въздържали. Общо е трябвало да опишат дали има промяна в настроението им и каква е била тя. На второ място трябвало да се даде оценка на психичното и физическото състояние. Сами се досещате, че тези, които са имали полови контакти, на следващия ден са били много по-положително настроени към всичко, което ги заобикаля, били  много по-креативни в областта на учението и са се чувствали наистина щастливи.

Трябва да се отбележи факта, че еуфорията след качествен секс продължава средно от 24 до 48 часа. Тоест тялото ни има нужда от секс средно през ден, за да се чувстваме в кондиция и да имаме чувство за емоционално благополучие. Никой не отрича и ежедневния секс, стига той да не се превърне в нещо рутинно, а да носи наслада и приятни емоции. Интересно е да се отбележи, че това изследване не прави разлика между половете. Положителните и отрицателни отговори са дадени както от мъже, така и от жени имащи сексуално преживяване. Те споделят, че след качествен секс, са изпитвали много по-силна емоционална връзка към партньора си, което се е отразило на настроението, взаимоотношенията и на общото физическо и психично здраве.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Това, което мислите, че знаете за мъжката сексуалност, най-вероятно е погрешно

Един от най-популярните и разпространени стереотипи сред мъжете е, че те непрекъснато мислят за секс. Предполага се, че винаги са...

Затвори