Как да постигнем перфектно тяло за плажа

Тази публикация има 0 коментара

диета за плажа

Все по-често се изтъкват нови диети като тайна за добро здраве и бърза загуба на килограми. Истината е, че идеалната диета е добре балансираната диета.

Режимът, който осигурява точното количество и вид на калории, поддържащи всички системи в организма, се счита за една добре балансирана диета. Има три основни правила за перфектния режим.

Не пропускайте закуската, защото това е най-важното хранене за деня. Яжте най-малко три пъти на ден, защото в противен случай метаболизмът ви ще се забави.
Опитайте се да ядете храни от всички групи при всяко ядене, тъй като по този начин ще приемате достатъчно количество качествени калории.

Идеалната диета е комбинация от различни видове храни, които сте виждали в хранителната пирамида, изучаваща се в 5 клас. В пирамидата има шест групи храни, всяка от които се състои от едно или повече хранителни вещества необходими за оцеляването на организма.

Въглехидрати

Въглехидратите са основен източник на енергия за тялото. Двата основни вида са прости/захари/ и сложни/нишесте/. Фибрите също попадат в групата на въглехидратите. Има по четири калории на всеки грам въглехидрати. Те могат да бъдат набавени от пълнозърнестите храни, плодове, зеленчуци, млечни продукти, боб.

въглехидрати

В една балансирана диета, приблизително 60% от калориите трябва да идват от въглехидрати. Човек на възраст между 19 и 30 години се нуждае от 1200 калории на ден. Активните мъже може  да добавят още по 300  калории в ежедневния си прием. Плодовете и зеленчуците съдържат фруктоза и фибри. Млечните продукти съдържат въглехидрати както и калций. Пълнозърнестият хляб, кафявият ориз, макаронените изделия, бобът и бобовите растения осигуряват фибри и витамин В. Те имат ниски нива на гликемичен индекс. Разбиват се до глюкоза с по-бавно темпо и предотвратяват покачването на кръвната захар.

Рафинираната захар няма никакви хранителни вещества, но съдържа калории. В една добре балансирана диета, тази захар е ограничена. Ако е възможно изберете кафява захар или мед.

Балансирана закуска: За да е перфектна вашата диета, започнете деня си с чаша овесена каша с ниско съдържание на мазнини или  2% мляко подсладено с мед.

Мазнини

Мазнините са от съществено значение за оцеляването. Те изграждат клетъчните стени и са необходими за транспортирането и усвояването на мастноразтворимите витамини А, D, E и K.
15% до 20% от дневните приети калории трябва да са мазнини. В 1 гр. мазнина се съдържат 9 калории – два пъти повече, отколкото в 1гр. въглехидрати. Мазнините са важен източник на енергия по време на тренировка, но не са от първостепенно значение. Основният източник на мазнини в добре балансираната диета трябва да идват от ненаситените мазнини.

мазнини храни

Наситените се съдържат в месото, яйцата, млякото и сиренето. Масло, маргарин, кокосово масло, палмово масло са примери  за наситени мазнини. Ако продуктът съдържащ мазнината е твърд в естественото му състояние, то той ще остави мастни отлагания в артериите и дебелото черво.

Протеинът в диетата – Перфектно тяло за плажа – Част 2

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Защо кардио упражненията трябва да са част от подобряването на потентността

В този сайт вероятно сте открили всякакъв вид информация за подобряването на мъжката сексуална функция. Съществуват десетки статии относно тренировките,...

Затвори