Това, което мислите, че знаете за мъжката сексуалност, най-вероятно е погрешно

Тази публикация има 0 коментара

Един от най-популярните и разпространени стереотипи сред мъжете е, че те непрекъснато мислят за секс. Предполага се, че винаги са в настроение, което е породено именно от тези мисли. Повечето проучвания твърдят, че представителите на силния пол се сещат за нещо на сексуална тематика веднъж на всеки седем секунди. Да, но това не е съвсем вярно. Последни статистики сочат, че мъжете мислят за секс веднъж на всеки половин час.

Друг обичаен стереотип за мъжката сексуалност е, че сексът и емоцията не вървят ръка за ръка. С други думи, сексуалното желание и влечение, нямат нищо общо с чувствата, които изпитват към партньорката си. Оказва се обаче, че това общоприето схващане е далеч от истината. Повечето мъже, имащи сериозни взаимоотношения твърдят, че когато са истински влюбени, нямат сексуално привличане към други жени. Разбира се както всяко правило и това си има своите изключения и всичко може да се приеме като твърде субективно усещане.

В една от статиите на известно американско списание засягащо половото здраве при мъжете се публикува проучване, разглеждащо хетеросексуалните мъже на възраст между 30 и 60 години. Важно е да се отбележи, че всички те са били в сериозни взаимоотношения със своите партньорки и е трябвало да отговорят какво ги е привличало и карало да мислят за друга жена през даден период от тяхната връзка.

Това, което става ясно на учените е, че мъжките сексуални желания са доста сложни и се базират на емоционалната връзка с жената до тях. Накратко, по-младите мъже споделят, че желанието за изневяра може да е продиктувано от отхвърляне от тяхната половинка или основно когато бъдат наранени. По-възрастните акцентират на интимната комуникация, заявявайки, че тя всъщност подобрява секса. С други думи, секса и емоциите са изключително преплетени за мъжете когато говорим за дълготрайни връзки.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Защо толкова много хора симулират оргазъм и има ли смисъл в това?

Ако ви накарам да си представите някой, който симулира оразъм, най-вероятно в съзнанието Ви ще изплува образа на жена. От...

Затвори