Защо толкова много хора симулират оргазъм и има ли смисъл в това?

Тази публикация има 0 коментара

Ако ви накарам да си представите някой, който симулира оразъм, най-вероятно в съзнанието Ви ще изплува образа на жена. От доста време се смята, че това е тяхна запазена марка и само те прибягват до нея независимо от причината. Всъщност съвсем скорошно изследване пояснява, че това е често срещано явление и при мъжете. Оказва се, че причините могат да бъдат от различно естество, но важното в случая е да се уточни, че дамите не са сами когато става въпрос за симулиране на оргазъм.

Питали ли сте се защо все по-често представителите и на двата пола прибягват до този тип измама? Дали го правят по сходни причини или са съвсем различни? И не на последно място се поставя въпроса дали това е добро или лошо, след като се практикува от все повече двойки?

В специализиран брой на списание разглеждащо основно здравното състояние на хората, се публикуват изследвания и мнения на хора, които редовно се преструват в леглото. Изследователите групират причините в шест категории. Някои от тях звучат доста егоистично и странно, като например, че партньора симулира оргазъм, за да повиши собственото си самочувствие и его на добър актьор. Друга основна причина е фокусирана върху взаимоотношенията между партньорите и по-конкретно на мъжете. Дамите споделят, че симулират оргазъм, за да не накърнят чувствата на половинките си. Лошото в случая, е че по този начин мъжете придобиват високо самочувствие за сексуалните си умения и дори не забелязват, че партньорката им остава незадоволена. Обикновено такъв тип връзки са обречени от самото начало и симулирането обикновено води до негативни последици. Не са и рядкост случаите на симулация при първа среща. Това обикновено се прави до няколко пъти, за да се даде шанс на партньора да се поправи и да не му се казва в прав текст, че секса с него не е достатъчно добър.

Вече е ясно, че както мъжете, така и жените са склонни да симулират оргазъм по различни причини. Що се отнася до отговор на въпроса дали симулирането на е за добро или лошо в една връзка, се оказва, че едно мнение не съществува. Всичко се определя от конкретна ситуация и зависи от различни причини. Случва се дори и при женени двойки с дългогодишен брак, както и при двойки, имащи едва няколко полови контакта.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Кои са причините, поради които жените имат нужда от повече секс

Съществуват най-различни причини, които мотивират хората да правят секс. Всъщност едно проучване отбелязва точно 237 причини. Мотивацията обикновено е от...

Затвори