Кои са причините, поради които жените имат нужда от повече секс

Тази публикация има 0 коментара

Съществуват най-различни причини, които мотивират хората да правят секс. Всъщност едно проучване отбелязва точно 237 причини. Мотивацията обикновено е от най-различно естество и е в зависимост от възрастта, ориентацията и пола на хората. В тази статия ще разгледаме кои са причините, които карат жените да бъдат по-сексуално настроени от мъжете.

В това проучване са взели участие 510 жени на средна възраст от 21,6 години от различни социални прослойки. Процента на хетеросексуалните участници е бил 61,7%, а повечето са били жители на Канада.
Те са разполагали със списък от 140 мотива за изпитване на сексуално желание, като са разделени на две групи. Първата е била с насоченост към изпитването на сексуално удоволствие, а втората съсредоточена към секс с цел отмъщение или сексуално наказание за изневяра от партньора им. Във всеки един от случаите, участничките са били помолени да отбележат колко често са имали полов контакт за определен период от време, дали са го правили с мъж или с жена, дали секса е бил случаен или с постоянен партньор и последното условие е било да посочат причината са всеки един полов акт.

По отношение на типа на връзката изследователите установяват, че физическите причини за сношение най-често са имали емоционална стойност и доста често половия акт е бил със случаен партньор. Наблюдава се тенденция и частично еднообразие в отговорите, като част от тях са били “Бях възбудена“, “Исках да изпитам физическо удоволствие“, “Външния вид на човека срещу мен ме привлече“ и “Исках да се почувствам значима“.

Обвързаните двойки са дали съвсем различни отговори, като най-често срещаните са били “Исках да покажа любовта към партньора си“, “Имах нужда да бъда обичана“ и “Имах нужда от емоционална близост“.

Като цяло сексуалната ориентация на жените не е била свързана с причините и желанието за сексуален контакт. С други думи без значение дали жената е била хетеросексуална, бисексуална или с хомосексуална насоченост, отговорите и причините са били абсолютно идентични.

Като при всяко проучване и това има своята специфика, точност и изключения имайки предвид факта, че самото то е било проведено основно сред млади жени, като повечето от тях са били студентки. Следователно е напълно възможно ако същото проучване се направи сред друга таргет група от жени над 35 годишна възраст, резултатите да бъдат съвсем различни. Освен това по-голямата част са били хетеросексуални, а друга са имали контакт с представител от същия пол само веднъж през живота си. От тук може да се направи заключение, че това проучване съвсем не може да се приеме като представителна извадка за причините като цяло. Въпреки това се оказва, че мотивацията за полов контакт варира в зависимост от настроението и моментната нагласа, но не и от сексуалната ориентация.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Сезона на секса или защо през лятото сме най-сексуално активни

В животинското царство повечето видове се чифтосват само през определени сезони. Те го правят едва няколко пъти годишно, спрямо размножителния...

Затвори