Сезонът на секса или защо през лятото сме най-сексуално активни

Тази публикация има един коментар

В животинското царство повечето видове се чифтосват само през определени сезони. Те го правят едва няколко пъти годишно, спрямо размножителния им период. Хората в това отношение се различават коренно от животните, като природата ги е дарила с възможността да правят секс целогодишно. Въпреки това теорията прикрива факта, че има определен сезон през годината когато мъжете и жените са най-сексуално активни. Това до известна степен ги изважда от общоприетия модел на целогодишно сексуално поведение и размножителна активност. По-конкретно може да се каже, че сме склонни да имаме полови контакти през определен сезон на годината и това е именно лятото.

В един от броевете на списание Playboy, се описват неоспорими доказателства показващи пикът на летния секс. Той включва всякакви промени в поведението и сексуалните взаимоотношения, като се започне от завишаването на продажбите на презервативи и секс играчки и стигне до по-честите посещения при гинеколог поради зачестяване на полово предаваните болести. Интересен е факта, че повечето тийнеджъри губят девствеността си именно през този приятен и отпускарски сезон. Също така са разгледани и различни фактори, допринасящи за промените в сексуалната активност.

Както става ясно от статията, това е биопсихосоциално явление, което от своя страна означава, че са налице биологични, психологически и социални фактори, като всички заедно играят роля в сексуалните влечения през летния сезон. Накратко, има промени в нивата на невротрансмитерите поради повишеното излагане на слънце (билогичен фактор), прехвърлянето на възбудата от всички наши дейности на открито към сексуалния ни живот (псифхологически фактор) и повишаване броя на сексуалните сигнали изпращани от противоположния пол (социално-физиологичен фактор). Когато съберете всичко това на едно място, Може би ще успеете сами да решите уравнението и да разберете защо лятото е най-активния сексуален сезон.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "Сезонът на секса или защо през лятото сме най-сексуално активни"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Роската
Гост
Роската
2 години 3 месеца преди

Най-готиния сезон!

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Как “мокрите сънища“ влияят на сексуалното поведение през деня

Така наречените “мокри сънища“, познати още като нощни сексуални емисии и имат пряка връзка със сексуалното поведение на мъжете по...

Затвори