Как “мокрите сънища“ влияят на сексуалното поведение през деня

Тази публикация има 0 коментара

Така наречените “мокри сънища“, познати още като нощни сексуални емисии и имат пряка връзка със сексуалното поведение на мъжете по време на събуждане.
Като доказателство съществува научен труд, поместен в списание “Dreaming“ от 2014 г. В проучването са участвали мъже на възраст между 15 и 45 години. Те споделят, че имат “мокри сънища“ в периодите когато сексуалния им живот е в застой. Трябва да се отбележи, че при по-малката възрастова група, такъв не е на лице и младите момчета разчитат основно на мастурбацията като средство за постигане на еякулация. Забелязва се тенденция при по-възрастните мъже, които водят редовен полов живот и от там става ясно, че мокри сънища при тях могат да не са на лице в продължение на години. Именно тази задоволеност на подсъзнателно ниво кара хората да не изпитват нужда от сексуални фантазии, предизвикващи подобен тип сънища.

Извода е съвсем прост и той е, че “мокри сънища“ се наблюдават основно при по-млади момчета навлизащи в пубертета и имащи липса на сексуален живот или опит. Въпреки това, честотата на еякулацията не е единствения фактор свързан с мокрите сънища. Статистиката показва, че те са свързани и с възрастта. Социалната обремененост на един средностатистически мъж на практика го лишава от възможността да развие своята фантазия и от там да е на лице събуждане по този начин.

Мокрите сънища могат да бъдат провокирани и от хормоналните нива в организма. Пример за това е проучване направено през 2011г. в което става ясно че млади мъже, които произвеждат полови хормони в съвсем малки количества, на практика никога не са имали мокри сънища. За сравнение могат да се дадат примери с активни спортисти, приемащи хранителни добавки засилващи нивата на тестостерон в организма, като при тях се наблюдава засилване на нощните емисии в повече от 90% от случаите.

Така че, за да бъдем по-точни, мокрите сънища не се определят само от честотата на еякулациите, но и от нивата на хормоните в мъжкия организъм. На второ място трябва да се отбележи, че мокрите сънища не са приоритет само на мъжете. Всъщност са известни случаи на жени, които по време на мокър сън са изпитвали оргазъм и това им се е случвало често.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
5 неща, които трябва да знаете за асексуалността

Терминът асексуалност се използва за описание на частичната липса на сексуално желание или пълно отсъствие на привличане към противоположния пол...

Затвори