5 неща, които трябва да знаете за асексуалността

Тази публикация има един коментар

Терминът асексуалност се използва за описание на частичната липса на сексуално желание или пълно отсъствие на привличане към противоположния пол и сексуална активност. Асексуалността е нещо, което много хора не познават като явление и поради това са на лице много митове, погрешни схващания и разбирания. За да научите малко повече по темата и да определите дали спадате към тази група хора, е необходимо само да прочетете някои от основните признаци в следващите редове.

1. Да бъдеш асексуален или да дадеш обет за безбрачие?
Въпреки, че и двете групи са склонни да избягват сексуални контакти, тяхната мотивация може да бъде коренно различна. Лица, които са асексуални не изпитват привличане към противоположния пол и нямат нужда да влизат в полови контакти, докато тези, които са дали някакъв обет за живот без секс, по-скоро го правят поради някаква причина и това е напълно съзнателен избор, често провокиран от религиозен възглед. Понякога се случва това да се дължи на временен здравословен проблем, който е в процес на лечение или възстановяван.

2. Асексуалността не означава, че човек страда от еректилна дисфункция или има страх от сексуален контакт.
Проведен експеримент с жени страдащи от асексуалност, при който те са гледали порнографски материали като са измервани нивата на възбудата и емоционалното им състояние в конкретния момент. Резултатите разкриват различия в психологическата и сексуална възбуда между групите, което показва, че асексуалните, не отговарят на различни еротични стимули или временно техните гениталии не функционират. Интересен е факта, че тези, които доброволно са се отказали от секса изпитват съвсем нормална възбуда, докато при типичната асексуалност в някои случаи се наблюдава дори отвращение от секса.

3. Да си асексуален не означава, че си неопитен или сам.
Изследванията установяват, че много хора, които съобщават за липса на сексуално привличане, имат връзки, а някои от тях правят секс дори и рядко. Важно е да се отбележи, че липсата на сексуална привличане няма нищо общо с липсата на романтично преживяване. Не са редки случаите при които асексуалните индивиди проявяват интерес към романтични взаимоотношения ако са във връзка.

4. Изследванията показват, че много хора самоопределящи се като асексуални, имат сексуални фантазии и много често мастурбират. Въпреки това, в сравнение с лицата в нормални взаимоотношения, при асексуалните е много по-малко вероятно да се извършват и двете действия едновременно.

5. Напоследък много учени разглеждат асексуалността като съвсем отделен тип сексуална ориентация. Това се определя от сложна поредица биологични фактори, поведение, начин на мислене, като дори вече се използва и термин асексуална ориентация.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "5 неща, които трябва да знаете за асексуалността"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
ирена
Гост
ирена
1 година 10 месеца преди

Не съм асексуална, но искам да правя секс с мъжа, когото обичам.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Гениталната възбуда и сексуалното желание не винаги означават едно и също нещо

В последно време повечето учени подхождат с изключително внимание когато става въпрос за статистика относно сексуалните желания и живот на...

Затвори