Гениталната възбуда и сексуалното желание не винаги означават едно и също нещо

Тази публикация има 0 коментара

В последно време повечето учени подхождат с изключително внимание когато става въпрос за статистика относно сексуалните желания и живот на хората. Причината за това са неверните данни, които се посочват и тиражират. Някои го правят просто, за да не разкриват цялата истина за себе си, други искат да изглеждат по-морални в очите на обществото, трети прикриват някакъв проблем и предпочитат да спестят истината. От скоро се наблюдава и тенденция за прокламирането на така наречения здравословен секс и екстремни сексуални преживявания.

Именно да се избегнат погрешните резултати от подобен вид статистика, учените прибягнах до използването на специален уред, който може да измери гениталната възбуда като се има предвид, че физиологията не е в състояние да излъже. Тези изследвания са направени с участието на доброволци, в специализирани кабинети като се е спазвала пълна дискретност при провеждането на теста. Оказва се, че в не малко случаи има разминаване между това, което интервюирания говори, и това, което показва неговото тяло.

Оказва се, че при хетеросексуално ориентираните жени често има несъответствие при двата типа възбуда и гледането на различни видове порно материали. От проучването става ясно, че при повечето е налице кореспонденция между възбудата и тяхната ориентация, която в повечето случаи е била хетеросексуална. За учудване на учените обаче, при не малко жени се наблюдава генитална възбуда, когато им се пускат хомо или бисексуални материали. По-конкретно, гениталната възбуда често се демонстрира в отговор на на сексуални изображения на жени, което пък се използва от не малко медии, за да се твърди, че повечето жени са бисексуални по природа. Това от части се приема и по-свободно от обществото и филмите за възрастни са типичното доказателство за тази приемственост.

Като обяснение към статията, обаче и към цялостното заключение трябва да се подходи особено внимателно и със сигурност е необходимо да се избягва тенденцията да се правят изводи за сексуалните желания на всеки един субект, основавайки се единствено на това как действат неговите гениталии в конкретен момент. Въпреки че гениталната и сексуална възбуда често вървят ръка за ръка, истината е, че не винаги на тях трябва да се гледна като взаимозаменяеми, особено когато говорим за нежния пол.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Жените, които се омъжват за по-млади мъже – По-осъждани, но по-щастливи

Моралните схващания за взаимоотношенията на жени, имащи връзка със значително по-млади от тях мъже, винаги са били тема подлежаща на...

Затвори