Жените, които се омъжват за по-млади мъже – По-осъждани, но по-щастливи

Тази публикация има един коментар

Моралните схващания за взаимоотношенията на жени, имащи връзка със значително по-млади от тях мъже, винаги са били тема подлежаща на дискусии и социални заклеймявания. Статистиката дава различни примери както във филмовите така и в политическите среди. Интересното, е че когато жената е по-възрастна от мъжа, винаги е обсъждана тема от всички в журналистическата гилдия. По-интригуващ е факта, че обществото проявява по-голям интерес когато става въпрос за по-възрастни жени, а не за мъже в същата ситуация. В много от случаите, втория вариант дори не е повод за полемика.

Това обикновено води до двоен стандарт, а именно: Хората са много по-склонни да осъждат или заклеймяват двойки, в които жената превъзхожда мъжа по възраст. Често не се гледа с особено одобрение на такъв тип взаимоотношения. В американската култура подобен тип жени се наричат “Кугари“ или в буквален превод Пуми. В случая тази дума се използва като наименование на жена, която е излязла на лов за по-млад от нея мъж. Двойния стандарт идва от там, че за момчетата или мъжете, които влизат в подобни взаимоотношения, подобни етикети не съществуват.

Според данни от различни изследвания, представителки на женския пол, попаднали в подобни връзки наброяват едва 1,3% от населението. Именно тази рядкост може би ги прави толкова интересни за обществото и медиите. Тук изниква въпроса дали в лицето на такова обществено неодобрение, е възможно жени в по напреднала възраст да имат здравословни и задоволителни взаимоотношения с мъже значително по-млади от тях? Според проучване проведено в университета в Оклахома, отговора е категорично “да“.

Друго изследване включващо близо 200 хетеросексуални жени в такива връзки, показва перспективата с разлика от средно 22 години, такива със 17 и такива с около 5 години. Това, което става ясно като резултат, е че жените с повече от 10 годишна разлика спрямо мъжете, са много по-доволни и отдадени на връзката си в сравнение с тези, при които разликата е сравнително по-малка.

Все пак защо по-възрастните жени са по-щастливи в подобен вид връзки? Отговора на въпроса не може да бъде еднозначен. Повечето психолози смятат, че се дължи на улегналостта на жената и зрялостта, с която тя подхожда към партньора си. В подобен вид връзки не се набляга на съревнованието между партньорите. Много често дори не се наблюдава и ревност, която е по-присъща на двойките с близка или несъществуваща разлика в годините.

Независимо от факта, че са необходими още много изследвания, за да се дадат по-точни отговори на някои въпроси, става ясно, че двойките в тези връзки са изправени пред много по-големи трудности поради социалната стигма, която непрекъснато ги преследва. Всъщност това може и да е отговора защо те имат наистина по-стабилни, задоволяващи и перспективни взаимоотношения.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "Жените, които се омъжват за по-млади мъже – По-осъждани, но по-щастливи"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
ирена
Гост
ирена
1 година 11 месеца преди

Еи……..ии обществото!??Каквото и да говорят хората , когато двама човека се обичат и ценят не виждам нещо нередно да живеят заедно???

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Колко мъже и жени са имали еднополова връзка

Колко от мъжете и жените са имали сексуален контакт с някой от същия пол и как статистиката се е променила...

Затвори