Колко мъже и жени са имали еднополова връзка

Тази публикация има 0 коментара

Колко от мъжете и жените са имали сексуален контакт с някой от същия пол и как статистиката се е променила с течение на времето?

Според неотдавнашно проучване, публикувано в издание за сексуално поведение, броя на хората имали полов контакт с лица от същия пол е бил в рамките на 8 – 9%. Тази цифра почти се е удвоила от 80-те години на миналия век до днешна дата.

В поместената информация става ясно, че все повече представители и на двата пола са отворени към бисексуално поведение. Не е задължително да се говори са сериозни взаимоотношения между личности от един и същи пол, а по-скоро за моментни увлечения включващи както мъже, така и жени.

Много от нас си задават въпроса какво стои зад тази промяна и каква е причината за нарастващия брой бисексуални двойки? Статистиците не могат да дадат конкретен отговор на въпроса, но според тях една от вероятните причини е разкрепостеното поведение и съвременното схващане за свободен сексуален живот. Според тях социалната приемливост на хомосексуализма и бисексуалността в обществото са изиграли ключова роля в повишаването на този процент. В повечето случаи не може да се говори за мащабна промяна в поведението, а по-скоро за промяна в отчитането и статистиката.

Много хора смятат еднополовото поведение за алтернатива на общоприетите схващания за нормален секс. Това може би се дължи на нарастващата обществена толерантност и сексуално разнообразие във взаимоотношенията. Като пример може да се даде страха, който е битувал преди 25 или 30 години. Става въпрос за страх от отхвърляне и неприемливост. Всяка подобна форма на сексуална активност е можела да доведе до социални и дори до правни последици. Въпреки това социолозите не спорят за броя на този тип връзки. В случая става въпрос, че обществото вече не е толкова затворено и консервативно като мислене и това отключва възможността на всеки да действа според желанията си без притеснение или страх от неприемане и отхвърляне.

Независимо каква е причината на нарастващия брой двойки практикуващи еднополов секс, е важно да се отбележи, че проучването е съсредоточено върху сексуалното поведение, а не върху сексуалната идентичност, което не е едно и също. Нужно е да се отбележи, че паралелно с нарастващия брой еднополови двойки, е нараснал и броя на хората променящи своята сексуална идентификация.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Американските възгледи за сексуалната моралност – по-либерални от всякога

Според резултатите от изследване на “Gallup“ през 2017г. по въпроса за гледната точка на американците относно сексуалния морал, става ясно,...

Затвори