Какви са ползите от аналния секс и за двата пола

Тази публикация има 2 коментара

Когато говорим за разнообразие в половия живот, аналния секс се оказва често засягана тема. Това е и една от причините хората да търсят различна информация по темата. Статията може да бъде приета от някои като кратък наръчник за някои основни въпроси.

Коментирате темата във нашия форум тук

1. Аналния секс става все по-разпространен в целия свят. Последно проучване показва, че близо половината мъже и една трета от жените вече са имали подобен вид полов контакт.

2. Той може да бъде осъществен под различни форми. Някои двойки практикуват орално-анално стимулиране познато още като “риминг“. Други използват пръстите си, а за тези, които не знаят, съществува и форма, при която се използва целия юмрук. Този вид стимулация се нарича фистинг. Могат да бъдат използвани също различни секс играчки и пенис колани. Обикновено това е метод практикуван за двойно проникване в случай, че двойката не желае трети партньор да взима участие в половия акт.

3. Въпреки, че аналния секс си е полово сношение, много двойки не считат аналното стимулиране за форма на секс.

4. Докато аналното проникване е сексуална активност свързана най-често с гей двойките, повечето хора не знаят, че сред тях е по-разпространена оралната стимулация и взаимната мастурбация.

5. Нагласите относно тази сексуална практика може да има две крайности. Докато част от хората го смятат за нещо нормално в една връзка, други не го харесват и го правят основно, за да угодят единствено на партньора си. Различията и предпочитанията за осъществяването са строго субективни при всеки.

6. Има някои неща, които трябва да направите преди да преминете към този вид секс. Първото е да настроите половинката си с лек масаж и стимулиране. Не забравяйте да следите реакциите й и да спрете когато усети болка от проникването. Няма да споменаваме, че използването на лубрикант е задължително при всяко едно действие свързано с този акт.

7. Има жени, които не могат да правят анален секс поради изпитване на силна болка в областта. Проучване показва, че те са близа 10 – 15%. Това е възможно да се дължи на силно изразена чувствителност в областта или да е признак за някакво заболяване или здравословни усложнения.

8. Все повече изследвания потвърждават, че аналната стимулация може да доведе както жената, така и мъжа до много по-интензивен оргазъм в сравнение с други сексуални дейности. При жените това се дължи на едновременното стимулиране на аналната област, вагината и клитора, докато при мъжете по този начин може да се направи масаж на простата, което би довело до много по-бърза и силна еякулация. Съществуват изследвания, потвърждаващи, че този вид масаж се използва като претенция за рак на простатната жлеза.

9. Много двойки се притесняват от аналния секс поради риска от предаване на някои видове инфекции. Изследванията показват, че изпълнен правилно не крие рискове за здравето. Тук не се включват екстремни експерименти като двойно проникване и анален фистинг, които могат да доведат до травми и наранявания.

10. Когато практикувате анален секс трябва да вземете всички необходими предпазни мерки като латексови ръкавици, презервативи и лубриканти. При ръчно стимулиране не забравяйте да свалите всички бижута ако не искате забавлението да свърши в спешното отделение.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

2 Коментара за "Какви са ползите от аналния секс и за двата пола"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
ирена
Гост
ирена
1 година 8 месеца преди

Анален секс съм правила само веднъж и много ме заболя, може би , че не комуникирах с партньора и не ползвах никакви помощни пособия

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Секс
Удоволствието от секса се засилва с възрастта

Скорошно проучване установи коя е най-активната възраст, при която жените изпитват максимално удоволствие от секса. Когато става въпрос за това,...

Затвори