Сексът може да предизвика депресия и негативни емоции

Тази публикация има един коментар

Сексът не ни прави по-щастливи – вместо това може да предизвика депресии, нещастие и негативни емоции.

Според съвсем ново проучване проведено в университета “Карнеги Мелън“ в Питсбърг, става ясно, че има пряка зависимост между секса и щастието. Противно на всички очаквания обаче, то твърди, че вместо да ни направи по-щастливи и да подобри настроението ни, е напълно възможно да се случи точно обратното.
Официално признато, е че сексът може да те направи нещастен.
В същото проучване се набляга на новата тенденция, че старата връзка между секса и щастието все по-често се приема като мит. Въпреки, че много изследвания обясняват връзката между секса и настроението, това е базирано по-скоро на хормони отделяни непосредствено след секс и обикновено този процес трае от няколко минути до няколко часа в зависимост от качеството на секса. Но тук не става въпрос за щастието като разбиране.В темата се засягат различни фактори като местонахождение на двойките, възраст, брак или свобода на взаимоотношенията. Вземат се под внимание и тяхното моментно състояние. В крайна сметка всички споменават за подобряване на настроението, но никой не говори за щастие.

В една от своите статии професорът по психология Джорж Лиоенщайн, споменава, че изглежда съвсем правдоподобно секса да влияе на взаимното ни щастие или да има благоприятно отражение върху живото ни. Може да се приеме и съвсем обратната теза, че всъщност щастието и доброто ни настроение влияят върху сексуалния ни живот.

Наскоро било направено изследване, при което са взели участие 64 женени двойки и са били разделени на две групи. Самият експеримент е бил с продължителност 90 дни, като едната група е трябвало да прави секс колкото е възможно повече. Към другата не е имало изискване относно честотата на половите актове.

След приключване на експеримента, експертите са се опитали да дадат оценка на щастието между участниците. Противно на очакванията, двойките практикуващи повече секс са се чувствали по-нещастни в сравнение с тези, които са имали по-малко сексуални контакти. Участниците, имали два пъти повече оргазми, са се оказали с понижен тонус и без подобряване на връзката в любовен план. От тук учените правят извода, че множеството сексуални контакти не са гаранция за по-щастлив живот. Дори напротив, ако сексът се прави по задължение, той далеч не е това, което трябва да бъде. Дори е възможно да се изпадне в депресия заради незадоволени очаквания. Те стигат до заключението, че в крайна сметка е важно да се прави секс тогава когато и двамата партньори го желаят едновременно и силно. В този ред на мисли във финала на доклада се записва, че на първо място двойките трябва да поставят качеството, а не честотата на половите актове.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "Сексът може да предизвика депресия и негативни емоции"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
ирена
Гост
ирена
2 години 4 месеца преди

Желая те силно и страстно в този момент

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Секс
Потребители на форум разкриват какви са причините за да изневерят

Не малко хора са ставали жертва на изневяра от страна на своята половинка. Причините за това са от най-различно естество....

Затвори