Как да поддържаме интимната си прическа

Тази публикация има 0 коментара

Все повече представители на силния пол в днешно време обръщат внимание на интимната си прическа. Вече не се приема като нещо присъщо само за жените. Тенденцията се наблюдава при не малко мъже, имащи за цел да впечатлят половинката си и да я накарат да се почувства комфортно по време на любовната игра и половия акт. Ако сте твърде окосмени в интимната зона, със сигурност имате много по-малък шанс да привлечете нейната симпатия.

Статистиката сочи, че 49% от жените се обезкосмяват напълно поне веднъж в месеца.
38% го правят поне веднъж седмично, което съвпада и с броя мъже желаещи да поддържат интимната си зона в приличен вид.
32% от мъжете нямат нищо против използването на самобръсначка почти ежедневно с цел поддържането на по-добра хигиена.
Последни проучвания показват, че 92% от жените предпочитат партньорите им да бъдат с късо поддържана прическа на интимната зона.

Много мъже да се притесняват да използват самобръсначка поради риска от порязване или нараняване на кожата. Ако овладеете правилния начин, можете да получите едно приятно усещане за свежест, все по-рядко ще се притеснявате, че ще сте твърде изпотени или, че ще я изненадате с неприятна миризма. Повечето мъже го приемат като обикновен хигиенен навик и за процедура тясно свързана с бръсненето на брадата или друга част на тялото. Предлагаме ви няколко съвета как да извършвате това действие правилно.

Правете го внимателно
Областта на слабините е зона приютяваща редица бактерии и дрожди, които да доведат до инфекции и възпаления. Нещата могат да се влошат ако винаги използвате една и съща самобръсначка или непочистен тример. Дори и най-малкото нараняване може да доведе до абсцес или инфектиране с непредсказуеми последствия. За да избегнете това е необходимо зоните на бръснене да бъдат винаги опънати, което се прави с помощта на свободната ви ръка. Обикновено са местата между тестисите, бедрата и скротума. Винаги издърпвайте кожата до такава степен, че да избегнете образуването на гънки и евентуално нараняване. Към епилирането също трябва да се подхожда изключително внимателно, защото не са единици случаите при които заедно с косъмчетата, се премахват и цели участъци кожа. Това може да бъде не само болезнено, но и много опасно. Винаги бръснете по посока на растежа и никога срещу него. Така ще избегнете тяхното забиване под кожата в процеса на новия им растеж.

Използвайте гел или пяна за бръснене
Пропускайки процеса на правилно овлажняване на кожата, със сигурност ще си причините нараняване. За да го избегнете, е необходимо зоната на бръснене да бъде максимално влажна и хлъзгава.Използвайте същите продукти, които използвате за поддържането на брадата или косата си. Текстурата на повечето гелове ще ви осигури гладко и безпрепятствено отстраняване на нежеланото окосмяване. Има различни продукти съдържащи овлажнители и етерични масла. Също така не на последно място са и тези, с антибактериален и противовъзпалителен ефект. Част от тях имат включени съставки, които след бръснене стягат порите и не позволяват на външни бактерии да проникнат в тях.

Използвайте правилните уреди

Основните и предпочитани от мъжете са два. Първият е стандартна самобръсначка с овлажняваща лента. Вторият е тример за поддържане на интимната зона. Разбира се някои използват по необясними причини и ножица, а други макар и рядко прибягват до кола маска, която е по-характерна за дамите. Разбира се всичко е въпрос на удобство, навик и предпочитание. Използването на восъчни кола маски може да бъде наистина противопоказна за мъжете, защото не рядко при неправилна употреба води до изгаряне с доста неприятни последствия. Употребата на тример с различни приставки е едно отлично решение за мъжете, които не желаят да бъдат избръснати буквално до кожа. Обикновено съвсем късите и току що наболи косъмчета се приемат от жените за достатъчно мъжествени и секси.
Насочвайки се към самобръсначката, трябва да знаете няколко факта за нея. Винаги се препоръчват ножчета с допълнителна овлажняваща лента. Спецификата на тази зона се състои в гънките, които често биват наранявани при неправилна употреба или неподходящия уред. Именно за това се препоръчват самобръсначки с подвижна глава за по-голяма гъвкавост и правилно следване на извивките. Въртящата се в различни посоки основна част на самобръсначката предоставя комфортна, приятна и безопасна поддръжка.

Процедура за след бръснене
Мислите си, че всичко е приключило. Не забравяйте последната процедура. Точно както брадата, така и ерогенните ви зони се нуждаят от определено внимание след приключилата процедурата по отстраняване на окосмяването. Използването на продукти съдържащи алкохол не са препоръчителни, освен ако не искате да изпитате внезапна и пареща болка. Не забравяйте, че кожата долу е много по-нежна от тази на лицето. Именно поради тази причина, продукти съдържащи висок процент алкохол не са препоръчителни. Използвайте овлажняващи лосиони с антисептичен и успокояващ ефект. Обикновено балсами съдържащи алое вера и евкалипт. Релаксиращото усещане ще ви донесе чувство за чистота и комфорт. Част от тях са ароматизирани с различни парфюми, повишаващи чувството за чистота. Увереността, която ще придобиете след използването на подобен тип овлажняващи продукти може да допринесе за повишаване на самочувствието ви в леглото а и извън него.

Както сами виждате на пръв поглед всичко звучи доста сложно като процедура, но в крайна сметка е въпрос на навик и определена рутина по време на най-обикновен душ. Тук дори не става въпрос за ежедневна процедура. Следването на основните стъпки при поддръжката на прилична интимна прическа, ще ви накара да придобиете увереността, която ви липсва.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Как хранителните навици могат да повлияят на представянето ви в леглото

Помните ли с какво се хранихте през последните 72 часа? Бургер, салата, бира с приятели, хляб или домашно приготвена баница?...

Затвори