Сексът след раздяла – напълно реален

Тази публикация има 0 коментара

Раздялата между двойките обикновено е съкрушителна за една от страните. В скорошно проучване се открива, че сексът с нов партньор непосредствено след раздяла, може да повлияе положително на емоциите и самочувствието на изоставения. В него са участвали група студенти и в крайна сметка се е установило, че близо една трета от участниците са правили секс близо две седмици, след като са приключили взаимоотношенията с партньора или партньорката си. В психологическите среди това се нарича “дъмпингов секс“ и помага на повечето хора да се справят със стреса и негативните емоции. Някои участници в изследването са били склонни моментално да се впуснат в нови сексуални приключения, като част от тях дори го използват като начин да спечелят отново бившите си партньори или просто се опитват да преодолеят раздялата.

Секс за отскок
Дъмпинговият секс или наричан от някои секс за отскок, често се използва за отмъщение на партньора и обикновено се подчинява на определени стереотипи. Но защо хората са склонни да направят тази крачка? Дали тази постъпка наистина им помага по някакъв начин?
Обикновено раздялата се преживява трудно от някои и те търсят всевъзможен начин да преодолеят ситуацията. Именно тогава с цел подобряване на самочувствието и увереността се прибягва до дъмпингов секс, който в крайна сметка се оказва доста благоприятен за личното светоусещане.
В проучването са участвали 170 студента, които са преживели скорошна раздяла. Средният срок, през който те са намерили нов партньор е около 13 седмици, като при някои порива и мотивацията за нови сексуални взаимоотношения е настъпил още през първата седмица на раздялата.

Сексът като лечение
Не малко двойки приемат секса като непрекъсната борба за надмощие. Тридесет и пет процента от участниците в изследването споделят, че са правили секс непосредствено след раздялата с цел да преодолеят бившия или бившата си половинка, като 25% споделят, че са имали сексуални контакти с цел отмъщение. Обикновено към втората категория спадат мъже и жени, които са били в позицията на изоставени. Изследователите споменават, че сексът за отмъщение с времето избледнява, докато повечето участници правят секс, за да възвърнат самочувствието и увереността в способностите си, както и като начин за справяне с негативните емоции след раздялата. Като заключение се отбелязва, че без значение дали става въпрос за отмъщение или за лично възстановяване на егото, мнозинството разделени имат повече от един или два сексуални акта със случайни партньори в рамките на първите три до пет месеца след раздялата. Това показва, че след прекратяване на сериозна връзка, участниците не са готови да влязат в сериозни взаимоотношения в близко бъдеще.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Секс
Как да придобием повече увереност по време на секс

Може и да не ви се вярва, но и най-уверените жени имат своите притеснения в леглото. Разликата между двата пола...

Затвори