Сексът с двама партньори преди брака повишава риска от развод

Тази публикация има 4 коментара

Когато става въпрос за секс преди брака, почти всички мъже и жени подкрепят твърдението, че повече е много по-добре от по-малко. Нови проучвания показват, че жените, които са имали точно двама партньори преди да се омъжат, са много по-склонни да се разведат със съпруга си в сравнение с тези, които са имали само една или повече от две връзки. Въпреки, че не става особено ясно защо учените спекулират с това, теорията им може би се крепи на факта, че нежният пол чрез повечето сексуален опит добива достатъчно голяма база за сравнение.

Промяна на сексуалните нрави
Исторически погледнато, жените с повече партньори преди брака, имат много по-големи шансове за развод с настоящия или бъдещ съпруг. Все пак тук се взема предвид факта, че сексуалните норми и нрави се променят с поколенията. За да се наблюдават променящите се нагласи към сексуалните връзки и шансовете за развод, учените събират различни данни в периодите между 2002г. и 2013 година. Те се базират на семеен растеж, бракоразводни дела и промяна на сексуалното поведение през годините.
Резултатите потвърждават факта, че по-голямата част от дамите през петдесетте години на миналия век не са имали сексуален партньор преди да се омъжат. Все пак тази статистика не бива да се приема за абсолютна истина, заради непрекъснатото влияние на медиите, а и понякога от самите новобрачни двойки.
Около 21% от жените, които са сключили брак през 1970г. не са имали предишни партньори, докато през 2010г. този процент е едва пет на сто. До 1980г. около половината от нежния пол са имали само един партньор преди да се врекат във вярност на мъжа до тях, като до 2010г. този процент се покачва драстично на 28%. Като цяло американците са много по-склонни да влязат в извънбрачен секс в сравнение с европейците, а и много мъже дори не очакват половинката, с която ще прекарат остатъка от живота си да е имала само един сексуален партньор.

Връзката между девственост и стабилност
И все пак проучването показва, че по-голямата бройка партньори преди брака намалява шансовете му той да просъществува дълго. Статистика от 1980г. сочи, че представителките на нежния пол сключили брак преди да са имали сексуален партньор, са много по-малко склонни да се разведат през първите пет години, като процента е около 11%. Друга статистика направена през 2011г. показва, че този процент е спаднал почти наполовина. Разводите при жените, имали двама сексуални партньори драстично нарастват към 1980г. и 1990 година. Така например през 1980г. около 28% от браковете са приключили неблагоприятно след третата година, докато при жените имали повече от 10 сексуални партньори преди брака си намаляват процента на близо 18%.
По скорошно проучване през 2006г. обаче показва, че дамите с повече сексуален опит разтрогват своите бракове още на петата година след сключването им като процента нараства до стряскащите за някои 35%.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

4 Коментара за "Сексът с двама партньори преди брака повишава риска от развод"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Peguru
Автор
2 години 4 месеца преди

„Нови проучвания показват, че жените, които са имали точно двама партньори преди да се омъжат, са много по-склонни да се разведат със съпруга си в сравнение с тези, които са имали само една или повече от две връзки.“

Това има елементарно обяснение. Жената с двама партньори преди брака, може да прави сравнения между тях. Единият винаги ще е по-добър от другия. Това би я накарало да търси винаги по-добър от предходния.
Което е валидно също и за мъжката част.

Chervenaroza
Потребител
Chervenaroza
2 години 4 месеца преди

Процентът на разводи е напълно естествено да нараства с годините защото обществото става по-разкрепостено. В миналото колкото и несъвместима да е била една връзка раздялата е била немислима.
Това съвсем не значи, че е нямало изневери. Възможно е да се били дори и повече.

Leady Fire
Потребител
Leady Fire
2 години 4 месеца преди

„Като цяло американците са много по-склонни да влязат в извънбрачен секс в сравнение с европейците“ – не е вярно. Просто те са много по-склонни да си го признаят 🙂 Европейците си падат малко лицемери.

motorista
Потребител
motorista
2 години 4 месеца преди

Около 21% от жените, които са сключили брак през 1970г.
Някъде по онова време (че и по-рано) се появява нещо наречено сексуална революция. Тя променя изключително възгледите и на двата пола върху сексуалните взаимоотношения.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Женският оргазъм според Дарвин

Ново проучване дава интересно обяснение на една от най-големите загадки, криещи женското тяло - нейният оргазъм. За мъжете нещата са...

Затвори