Как да избегнем ефекта на синдрома “Сини топки“

Тази публикация има 6 коментара

На първо място трябва да сме наясно с понятието “Сини топки“ и какво го предизвиква. В тази статия ще ви запознаем с научно подкрепени факти, които трябва да знаете. Става въпрос за прекъснат полов акт и негативните последици, които да засегнат участниците в него.

Повечето мъже знаят как да се справят в дадената ситуация, но ако нямате възможност да се облеклите чрез мастурбация, ще ви трябва нещо друго, което да доведе до известно притъпяване на неприятното усещане. В тази статия ще засегнем следните въпроси: Какво предизвиква синдрома “Сини топки“? Могат ли наистина тестисите да придобият този цвят и съществува ли явлението и при жените? За да дадем отговор на тези въпроси, ще разгледаме отговора на Д-р Ерик Гарисън, клиничен сексолог в университетската болница в Охайо.

1. Как се случва всичко?
Вероятно много мъже знаят отговора на въпроса. За да се стигне до ерекция, мъжкия полов орган се изпълва с максимално количество кръв. Това се определя и от степента на възбуда в конкретния случай. Еякулацията слага край на процеса и връща кръвообращението в нормалните граници. Когато обаче няма освобождаване, кръвта се задържа в пениса, тестисите и цялата полова система. Наситената с кислород кръв ще накара тестисите ви да изглеждат сини, от където и идва името на състоянието.

2. Кои са най-често засегнатите групи мъже?
Колкото по-лесно получавате ерекция, толкова по-вероятно е да попаднете в категорията на мъжете страдащи от този синдром. Обикновено това са тинейджърите, поради факта, че хормоните в тази възраст буквално взривяват организма и предизвикват спонтанни и неконтролируеми ерекции. Като прибавим към това, че по-младите обикновено са неопитни и не знаят как да се справят в повечето ситуации, е налице неприятния феномен на сините топки. Понякога прекаляването с мастурбацията също може да доведе до това, защото не винаги е възможно да се стигне до еякулация. Спонтанните ерекции на най-различни публични места, които не дават абсолютно никаква възможност за освобождаване, нарежда момчетата в пубертета на първо място в отбора на “Сините топки“.

3. Наблюдава ли се и при жените
Не малко представителки на нежния пол споделят, че имат подобно усещане ако са били силно стимулирани и не са получили оргазъм. Обикновено не се забелязва, защото женският клитор е една малка част, която се вижда, но подобно на пениса при възбуда, цялата полова система се изпълва с кръв. При липса на освобождаване, може да се наблюдава посиняване на срамните устни и напрежение в цялата ерогенна зона, което води до болка и дискомфорт.

4. Как да избегнем неприятното усещане
Очевидно е, че най-бързият начин да се спасим от синдрома на сините топки е бързата еякулация. Превантивната мярка е да не се стига до ерекция ако след това няма да има момент на освобождаване, но този момент не винаги е предвидим. Някои специалисти препоръчват бързо пренасочване на вниманието, като дори съветват силно ощипване по тялото. Идеята на това е да разсее възбудата от ума ви. При внезапно прекъсване на половия акт поради каквато и до било причина, се препоръчва също бързо обливане със студена вода или слагане на заледена бутилка от фризера върху коремната област. Това рязко ще понижи температурата и ще накара кръвта бързо да се отдръпне от гениталите, което ще доведе до бързо облекчение и избягване на последвалото напрежение. Запознати със синдрома твърдят, че най-сигурният начин е мастурбацията в рамките на няколко минути след прекъсване на акта. В този случай еякулацията остава най-надеждния метод със справянето на синдрома на “Сините топки“.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

6 коментара за: “Как да избегнем ефекта на синдрома “Сини топки“”

 1. Натали каза:

  Ето още една основателна причина (подкрепена с научни факти), заради която трябва винаги да свършваме 🙂

  • Leady Fire каза:

   Когато не успея да стигна до край освен напрежение в гениталиите, понякога изпитвам и стомашни болки.

 2. west coast каза:

  Една от причините да не харесвам упражненията и да избера екстендера пред тях е точно тази.
  Продължителното им изпълнение засилва кръвообращението и натрупва повече кръв в пениса. На края имаш две опции: първата е да еякулираш – усещането на отпадналост пречи за изпълнението на задачите след това.
  Втората опция е да не свършваш. Тогава се сблъскваш със „сините топки“. Усещането за напрежение остава понякога с часове.

 3. Chervenaroza каза:

  Някъде четох, че при незадоволените жени се появяват силни емоционални реакции, които често имат дълбоко въздействие върху храносмилането, а от там и пряка връзка между стреса и появата на язви.
  Мили момчета бъдете така добри и пазете своите момичета. Не им докарвайте проблеми със храносмилането. 😉

Задай въпрос или напиши коментар (само на кирилица):

Всички въпроси и коментари преминават преглед. Не се публикуват такива, които нямат връзка с темата или се дублират.

Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
9 причини да чувствате пениса си слаб – какво да направите по въпроса

Представете си сцената. Вие сте с момиче, с което току що сте се запознали в клуба и химията между вас...

Затвори