Мъжете избягват презервативите когато са с красиви жени

Тази публикация има 0 коментара

Ново проучване установява, че колкото по-атрактивна е една жена, толкова по-често мъжете избягват да използват презерватив по време на секс с нея.
Става ясно, че и жените, ако са силно привлечени от даден мъж, също са склонни до известна степен да избегнат предпазните средства, въпреки опасността от полово предавани болести.

Гласувайте в анкета:
Използвате ли презерватив при секс за една нощ

Интересен е експеримента, проведен със сто мъже, накарани да оценят различни снимки на жени от скалата от 0 до 100. По същата скала те е трябвало да посочат каква е вероятността да не използват презерватив, ако имат сношение с всяка една от тях. В една от графите е трябвало да предположат, каква е възможността някоя от техните избраници да е заразена с болест предавана по полов път.

В изследването се съобщава и смущаващия факт за предпочитанията и оценката на риска. Въпреки, че мъжете смятат по-атрактивните жени за потенциални пренасители на полови заболявания, те с лекота биха си спестили поставянето на презерватив. Оправдават своето намерение със силно желание и привличане към въпросния субект.
Резултатите показват, че сексуалното поведение в такива ситуации е ирационално и въпреки възможността да бъдат заразени, биха рискували.

От друга странна представителите на силния пол са склонни да прибегнат до използването на презерватив с жена, която намират за не толкова атрактивна и дори да смятат, че тя не е преносителка на полово заболяване.
Въз основа на констатациите изследователите отбелязват, че е необходима по-голяма сексуална култура и образование в този посока.
Трябва да се подчертае, че изследването е проведено сред малък брой участници, като всички са били бели мъже на възраст между 20 и 40 годишна възраст. Много вероятно е ако в него участват по-големи групи или различни етноси, резултатите да са коренно различни. Поради това то не може да даде конкретно обобщение и представителна извадка за предпочитанията и сексуалната култура на всеки мъж.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Сексът преди състезание не се отразява отрицателно на постиженията

По време на олимпиадата в Рио, в района на спортните комплекси са продадени над 450 000 презерватива. Това може да...

Затвори