Сексът преди състезание не се отразява отрицателно на постиженията

Тази публикация има 0 коментара

По време на олимпиадата в Рио, в района на спортните комплекси са продадени над 450 000 презерватива. Това може да прозвучи изненадващо имайки предвид общото схващане, че секса се отразява негативно върху издръжливостта по време на състезание. Теорията е публикувана след скорошен анализ свързан със физиологията на човешкия организъм и неговото поведение след полов акт.

Д-р Лора Стефани е асистент по спортна медицина в университета във Флоренция и в нейно интервю засяга точно този въпрос. Въздържанието преди състезание оказва положителен ефект върху крайния резултат от съревнованието. Тя твърди, че няма научни доказателства за пряката връзка между сексуалната активност и спортните резултати.

Автори участващи в различни беседи също са на мнението, че въздействието на секса няма пряко отношение върху спортистите преди състезание. Установява се, че силата при жените и мъжете спортисти не отстъпва по никакъв начин, дори и да са имали полов контакт преди участие в спортно събитие. Споменава се, че само в редки случаи, сексът би се отразил и то само ако е правен непосредствено преди състезанието. В случай, че са минали поне няколко часа, това би се отразило дори положително на състезателя.

Прегледът на темата разкрива също, че културните различия по отношение на секса при спортуващите дава различно отражение и за това се смята по-скоро като субективен фактор.
Набляга се на тезата, че влиянието на сексуалната активност е по-скоро психологическо, когато става въпрос за спортни постижения по време на състезание.

Важно е да се отбележи, че всеки спортист има индивидуални умствени и физически възгледи и възможности. Опровергава се твърдението, че по-високата сексуална активност има негативно отношение върху спортистите. Участниците в дебата са на мнение, че състезателите не трябва да се чувстват виновни, че са имали полов акт преди съревнование и не бива да обвиняват него за собствените си провали по време на състезание.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
“Идеалният“ размер на пениса зависи от височината на мъжа

Оставете на страни притесненията дали вашия пенис е достатъчно голям. Последни проучвания сочат, че размерът на пениса е пропорционален на...

Затвори