Кегел и неволното изпускане на урина при мъжете

Тази публикация има 0 коментара

Всички мъже, практикуващи Кегел са наясно с ползите, от упражненията за подобряването на сексуалната функция и заздравяването на ерекцията. Те допринасят не само за удължаването на половия акт, но и за постигането на по-мощен оргазъм. Има и още една полза, за която рядко се говори и малко мъже я забелязват, може би защото при тях не съществува проблема със спонтанното или неволно изпускане на урина (уринарна инконтиненция).

Как упражненията на Кегел предотвратяват инконтиненцията на урина?

Тазовите мускули играят основна роля при задържането на урина в пикочния мехур като притискат уретрата и предотвратяват неволното изтичане. Когато те са слаби или нетренирани, съществува риск от неволно изпускане или така наречената инконтиненция. Заздравяването на мускулите в тази област осигуряват максимален контрол над спонтанно изтичане на урина. Много мъже практикуват Кегел за подобряване на контрола и за решаване на проблема.

Колко често трябва да се изпълняват упражненията при мъже с инконтиненция?

Подобно на упражненията за уголемяване на пениса или подобряване на ерекцията, тук постоянството и последователността са от ключово значение. Начинаещите трябва да започнат с по две сесии на ден, като времетраенето може да бъде между две и пет минути. Започнете тренировката като стягате мускулите и броите до четири. След това отпуснете напълно за същото време. Повторете със същата интензивност докато не изтече сесията. Съсредоточете се само върху мускулите на тазовото дъно, без да включвате бедрата или корема. Когато усетите, че имате напредък, можете да удвоите времето на задържане на осем секунди, а времето на отпускане да остане четири.

Колко време трябва да мине, преди да се усетят видимите резултати?

В случай, че изпълнявате упражненията постоянно и последователно, курсът обикновено трае между шест и дванадесет седмици. Ако за този период не наблюдавате особена промяна, в никакъв случай не бива да се отказвате. Това, което трябва да знаете, е че явно има нещо в практиката, което не изпълнявате правилно. Както при всички други упражнения, при някои хора осезаемите резултати настъпват на различен етап от тренировките. Ако усетите дори и малка разлика и положителен ефект, то трябва да знаете, че изпълнявате Кегел коректно и крайната ви цел рано или късно ще бъде постигната.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Медицинско проучване на ефекта от упражнението на Кегел

В статиите засягащи упражнението на Кегел сме споменавали, че то е едно от най-ефективните за справяне с половата слабост и...

Затвори