Медицинско проучване на ефекта от упражнението на Кегел

Тази публикация има 0 коментара

В статиите засягащи упражнението на Кегел сме споменавали, че то е едно от най-ефективните за справяне с половата слабост и еректилната дисфункция при мъжете. Чрез него се заздравяват мускулите на тазовото дъно, което води до по-добро кръвообращение в областта на половите органи и същевременно с това заздравява ерекцията и прави сексуалния живот пълноценен. В тази публикация ще разгледаме упражнението отново и ще подчертаем значението му при справяне с еректилната дусфункция.

Контролирано проучване на мускулите на тазовото дъно и упражнение спомагащо подобряването на ерекцията

То е проведено паралелно от екип изследователи от Университетската болница в Западна Англия и Университета в Осло. В него се отбелязва, че мускулите на тазовото дъно са най-активни, когато е налице нормално функционираща ерекция. Това потвърждава факта, че мъже със слаба мускулатура в областта почти винаги страдат от частична или пълна еректилна дисфункция.

Петдесет и пет мъже страдащи от еректилна дисфункция на възраст между 22 и 78 години са били настанени в клиниката по урология за провеждане на изследването. От тях 28 са били произволно избрани, като непрекъснато практикували упражнението и са давали обратна връзка на изследователите за настъпващите промени. След три месеца те са показали значително подобрение в сексуалния си живот и в частност подобряване на ерекцията. При всички останали, които не са го правили редовно и не са били подложени на биофийдбек ( метод, който позволява на човек да разпознава и да влияе върху своите физиологични процеси), подобренията са настъпили в рамките на около шест месеца.

Като заключение изследователите са дали становище, че упражненията засягащи тазовото дъно са възможно най-ефективната и безопасна профилактика за справяне с еректилната дисфункция при мъже, които не страдат от аномалии или тежки физически заболявания.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Важността на сексуалната комуникация

Едни от най-често срещаните фрази са: “Мисля, че моята приятелка ...................“ - Можете ли да запълните празното място? “Предполагам, партньорката...

Затвори