Причини за смаляване на пениса

Тази публикация има 0 коментара

Намаляването на мускулната маса или загубата на коса с напредването на годините е нещо нормално и за някои мъже не е особено голям проблем. За съжаление не можем да кажем същото когато касае размера на мъжкото ни достойнство. Една от причините за смаляването на пениса е атрофията на тъканите.

Намаляване нивото на тестостерон – С възрастта нивата на тестостерон в организма намаляват, а това от своя страна води до смаляване на пениса.

Частична или пълна загуба на ерекция – Ниските нива на тестостерон в организма водят до занижаване на либидото. Загубата на сексуално желание неминуемо се отразява върху качеството на ерекцията.

Използвай го или ще го изгубиш – Както при всички мукулни групи в нашето тяло, недостатъчното им използване обикновено води до атрофия. Същото важи и за мъжкия полов орган.

Има и редица други причини, които да доведат до загуба на сантиметри. Някои от тях са преодолими, докато други остават извън нашия контрол.

Повишаване на теглото – Качването на излишни килограми води до скъсяване на пениса. Дължи се на натрупването на мастни клетки в областта на пубиса, а от там и загубата на използваните сантиметри. Въпреки, че
размерът на практика остава същия, излишната мазнина пречи за използването на пълния му потенциал. С всеки килограм в тази област, губите по един сантиметър. Затлъстяването пречи на сърцето, което също е сериозните проблеми при мъжете. Това намалява неговата ефективност и в много случаи лошото кръвоснабдяване в областта на половите органи води до еректилна дисфункция.

Болест на Пейрони – Болестта на Пейрони, също може да бъде една от причините за скъсяване на члена. Когато в кръвоносните съдове се образуват плаки, те губят своята еластичност. Това от своя страна води до намаляване на размера по цялата дължина.

Операция на простатата – Един от страничните ефекти от интервенцията е частичното увреждане на нервите в тази област. Също може да доведе до намаляване на чувствителността и скъсяване на пениса.

Вродени аномалии – Обикновено са аномалии свързани с хромозомите. Те могат да са причина за малкия размер на пениса при много мъже, а в някои случаи и за наличието на микропенис.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Всичко за пениса
Защо е нужно да измерваме прогреса при подобряването на потентността

Стремейки се към някаква цел, най-добрия вариант за отчитане на прогреса е когато следите за постигнатите резултати. Количественото измерване при...

Затвори