Митове и факти свързани с болестите предавани по полов път

Тази публикация има 0 коментара

В този сайт основно се фокусираме върху мъжкото сексуално здраве. Това означава, че нашата цел е не само да обърнем внимание върху подобряването на сексуалната ни функция, уголемяването на пениса и  оптимизацията на сексуалния ни опит и живот, но и да засегнем темата за опасността от полово предавани болести и инфекции, както и да разгледаме предпазните мерки, които можем да предприемем.

Полово предаваните заболявания (ППЗ) се предават основно чрез сексуален акт със заразен партньор. Това може да включва проникване, орален секс, целувка и дори докосване. В статията ще се опитаме да обърнем  внимание на някои от най-често срещаните митове и факти свързани с болестите предавани по полов път.

Митове за ППЗ

Мит №1 – Можете да получите генитален херпес ако седнете на тоалетна чиния. Този мит е  свързан основно с женската аудитория,  заради тяхната физиология и по-честото използване на тоалетната чиния. Все пак най-голяма вероятност да се заразим остава прекия контакт със заразен партньор. Статистиката показва, че е почти невъзможно, но все пак се използва от някои жени като оправдание.

Мит №2 – Не може да имаме повече от едно заболяване. Всъщност съвсем не е така. Ако имаме неизлекувано заболяване, раничка, херпес или лезия, е напълно възможно да се заразим  със ХИВ вирус ако не вземем съответните предпазни мерки преди това. Разранената лигавица дава предпоставка за навлизането на допълнителни бактерии в организма ни.

Мит №3 – Използването на два презерватива едновременно ни осигурява двойна защита. На теория звучи правдоподобно, но практиката показва, че използването на два презерватива едновременно увеличава триенето и е предпоставка за тяхното скъсване, а това е гаранция, че ако човека, с който правим секс е заразен, ще прехвърли инфекцията и на нас.

Мит №4 – Ако нямам никакви симптоми, значи съм здрав. Това може би един от най-опасните митове. Много полово предавани болести протичат без симптоми. Единствения начин да сме сигурни, че партньора до нас не страда от някакво заболяване е да се направи предварителен изследване за ППЗ. Невъзможно е да разберем, дали някой е заразен само като го погледнем в очите. В действителност един на всеки пет човека се заразяват с хепатит С точно по този начин.

Факти относно ППЗ

Факт №1 – Можем да се заразим чрез орален секс. Има няколко полово предавани болести, които могат да се предадат по този начин. Някои от тях са херпес и рак на гърлото ако човека, с когото го правим е заразен.

Факт №2 – Можем да се заразим чрез татуировка или пиърсинг. Всяка отворена рана е потенциален приемник на ХИВ вируса, хепатит В или С. Поради тази причина татуистите трябва да използват всеки път чисто нова игла и задължително да работят с нов чифт латексови ръкавици.

Факт №3 – Никога не използвайте презерватив повече от веднъж. Дори и да го правим с една и съща партньорка, това увеличава риска от скъсване и е предпоставка за заразяване с ППЗ. Факт

№4 – Можем да се заразим с ППЗ дори да правим секс само веднъж със заразен партньор. Сексът без предпазни средства е гаранция, че ако човека, с който го правим е заразен със сивфилис, ХИВ, хламидия или гонорея, ще прехвърли заболяването и на нас.

monsterbu

Интереси: Бодибилдинг, Пенисфитнес

Още публикации от този автор

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Заболявания
Истината за забавената еякулация

Имали ли сте някога чувството, че никога няма да достигнете до еякулация? Възможно ли е да ви отнеме цяла вечност?...

Затвори