Да изключим риска от нежелана бременност с едно копче

Тази публикация има 0 коментара

При не малко жени противозачатъчните предизвикат сериозни неудобства и хормонален дисбаланс. Използвате презервативи или спирала? Притеснявате се половинката ви да не забременее? В даден момент се оказва, че наличните методи за предпазване от нежелана бременност са твърде старомодни. Какво ще кажете за идеята, за контрол над риска само с натискането на едно копче?

Немският изобретател Клемънс Бимек работи точно върху това. Устройство позволява на мъжете  да предотвратят навлизането на сперматозоиди в еякулационната система само с натискането на един превключвател. Бимек е толкова ентусиазиран от откритието си, че първо го е изпробвал върху себе си. Той работи върху изобретението повече от десет години и вижте какво споделя:

“След засилен интерес върху манипулацията вазектомия се замислих дали е възможно нещата да бъдат опростени, без да се налага мъжете да се подлагат на този стрес? Въпросът, който се събуди в мен бе дали е възможно всичко да става с помощта само на едно устройство, което спира отделянето на семенна течност?“

bcontrol

Идеята е наистина иновативна и повече от чудесна. Проблема е, че Бимек не е нито лекар  нито хирург, а строителен инженер. Въпреки това, той решава да патентова изобретението си  в патентното ведомство в Берлин- Кройцберг, за да не бъде преоткрито или взаимствано като идея. Той научава, че подобни устройства вече са създавани, но не са влезли в употреба поради сложния си дизайн. Това го кара да развие свой собствен прототип.

Прекарва следващите няколко години в изучаването на дисциплини в областта на андрология и урология. Следи всяка една статия за проблемите с възпроизводството и нежеланата бременност. Въпреки това, след редица консултации, среща неодобрението и скептицизма на почти всички, с които е влизал в дебат. След внимателно проучване на вазектомията, той вижда бъдещото си изобретение.

Точно както при нея, сперматопровода се прекъсва и спира смесването на сперматозоиди с еякулата. Устройството на Бимек работи на същия принцип, но с една съществена разлика. Контролът се осъществява  само чрез едно копче. На практика се получава оргазъм с еякулация, без наличието на сперматозоиди.

Бимек не желае да прави експерименти с животни и точно поради тази причина изпробва изобретението лично върху себе си. Ето какво споделя той:
“ В началото бях наистина много ентусиазиран да го изпробвам върху себе си. Бях любопитен да видя дали трудът ми ще бъде увенчан с успех. Трябваше да знам как се инплантира, колко време трае манипулацията и съответно възстановяването. Как бих могъл да дам съвет или препоръка ако не съм наясно с всички тези факти? Разбира се беше ми необходимо да съм запознат на какви промени подлежи ако не сработи както се очаква. Идеята да го тествам върху животни не ми допадна, а и като истински изобретател, сметнах за абсолютно коректно и достоверно да го изпробвам върху самия себе си.“

До момента всички опити на Бимек са преминали успешно. Сега набира доброволци за затвърждаване на успеха си. Той споделя, че това обикновено са мъже, които вече имат деца и са обмисляли варианта с вазектомията.
Също така споменава и цената, която би струвало неговото устройство. Като стойност тя ще бъде почти на половина на една реална вазектомия, което в САЩ е около 1 000 $.  Опцията за премахване на уреда по всяко време, Бимек смята, че ще направи устройството предпочитана алтернатива от мъже решили да направят тази крачка.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
7 интересни факта за пениса, които вероятно не знаете

Пенисът е едно малко природно чудо. Повечето мъже се интересуват от него само като репродуктивен орган без да желаят да...

Затвори