Претрениране при уголемяване на пениса

Тази публикация има 6 коментара

Никой не обича да чака, когато става въпрос за промени особено когато те са свързани с начина, по който изглеждаме. В това число са и мъжете, занимаващи се с тренировки за уголемяване на пениса.  Желанието за постигане на крайната цел максимално бързо в някои случаи води до претрениране. Запитвали ли сте се какво може да причини това?

Какво означава Претрениране?

Нарича се още и претоварване на тъканите или овертренинг. Това е понятие, свързано с изпълнението на повече упражнения от необходимото, което не дава възможност на тялото да се възстанови. То може да се дължи на:

Продължителност -излишно удължаване на времето на тренировка
Количество – брой упражнения и повторения
Интензивност на физическото натоварване – тегло, вакуум, екстензия, напрежение.
Претренирането не касае само една отделна тренировка, а практика, която не дава възможност на тъканите да се възстановят напълно.

Какво се случва когато прекалите с тренировките за уголемяване на пениса?
Овертренинга може да доведе както до физически, така и до психически смущения, които биха ви попречили да постигнете желания резултат.

Нараняване
Най-сериозната опасност от претренирането е нараняването или наличието на травма. Това се случва само в случай, че прекалите с тренировката. Травмите могат да бъдат от спукани капиляри и леки протривания, до увреждане на кавернозните тела и мантията на пениса. Разбира се вероятността е изключително малка, но трябва да се има предвид при започване на тренировки за уголемяване.

Неефективно трениране
Тренировките за уголемяване на пениса много напомнят на тези за покачване на мускулна маса. При тях се получават микроразкъсвания, което определя образуването на нови клетки отговарящи за растежа. Ако съществува дисбаланс между тренировките и времето на възстановяване, то крайните резултати ще бъдат незадоволителни.

Психологически препятствия
Всяка форма на тренировка включва два основни компонента – физическа и психическа подготовка. Умствения компонент е този, който ще ви даде необходимата мотивация да продължите напред и да изпълнявате упражненията редовно, като така ще изградите необходимата рутина. Вътрешната мотивация е ключът към успеха и е тази, която ще ви движи  напред. Когато претренирате или дълго време не виждате резултат, психиката се настройва отрицателно и е възможно да ви накара да прекратите. Ето защо е много важно преди да предприемете първата стъпка към уголемяването на пениса, да се запознаете със спецификата и промените, които могат да настъпят по време на курса.

Как можете да избегнете претренирането?

Можете да го избегнете като спазвате следните прости съвети:

Правилото на десетте – Когато започнете дадена тренировка трябва да запомните, че увеличаването броя повторения е необходимо да се случва веднъж на седмица и да не надвишава 10% от повторенията. Това означава, че ако сте започнали с 50 повторения на сесия, всяка следваща седмица трябва да увеличите повторенията с пет.

Оставете си няколко дни почивка – Дори професионалните спортисти имат такива. Чрез тях ще дадете възможност на тъканите да се възстановят и да се подготвят за поемане на допълнително напрежение.

Послушайте тялото си – то непрекъснато ще ви изпраща сигнали ако правите нещо неправилно. В случай на болка или дискомфорт, е необходимо веднага да прекратите и да си дадете два или три дни почивка. При изпълняване на тренировки за уголемяване на пениса никога не бива да усещате болка или нещо, което да ви притеснява.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

6 Коментара за "Претрениране при уголемяване на пениса"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
аха
Гост
аха
3 години 3 месеца преди

Намирам четивото за много полезно! Препоръчвам.

liverpool
Гост
liverpool
3 години 3 месеца преди

Не се будя всяка сутрин с ерекция, но обикновено имам поне 3-4 пъти в седмицата. Напоследък забелязах, че изчезна напълно (от около седмица). Стартирах тренировки за уголемяване от юни за сега без промени. Забелязах също, че след упражнения изглежда по-малък и вдървен от обикновеното. Дали това са признаци на претрениране?

monsterbu
Автор
3 години 3 месеца преди

Дай си 3-4 дни почивка и затопляй пениса по около 15-20 минути преди тренировка. Вероятно си претренирал малко и имаш негативни ФП. Нека почине за известно време.

liverpool
Гост
liverpool
3 години 3 месеца преди

Какво означава негативни ФП?

monsterbu
Автор
3 години 3 месеца преди

Негативни физически показатели. Хвърли едно око тук http://blogzdrave.com/?p=4372

Попай
Потребител
Попай
3 години 3 месеца преди

Дай му почивка докато сутрешната ти ерекция се появи отново. Може да опиташ с по-лека рутина като намалиш повторенията и броя на тренировките през седмицата.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Всичко за пениса
Как да избегнем нараняване по време на тренировки за уголемяване на пениса

Както всеки вид тренировки, упражненията за уголемяване на пениса крият своите рискове от нараняване. В тази статия ще получите полезни...

Затвори