Анатомия на мускулите на мъжкото тазово дъно

Тази публикация има 2 коментара

Ако някога сте се интересували от подобряване на сексуалната издръжливост, удължаване продължителността на половия акт или уголемяване на пениса, то най-вероятно сте чували за упражненията на Кегел. Те са съвсем прости и изключително ефикасни, що се отнася за укрепване на мускулатурата намираща се в долната част на таза. Правилното им изпълнение може да удължи времетраенето при секс и да заздрави ерекцията благодарение на засилването притока на кръв в тази област.

Незапознатите си задават въпроса: Какво представляват мускулите на тазовото дъно?

Частите, които изграждат тазовите мускули
Тазовото дъно се състои от симетрично разположени мускули намиращи се от лявата и дясната страна на половите органи. Те са хоризонтални, и запълват празнините в тазовата кост. Предната им част обгръща уретрата, като контролира както притока на урина, така и освобождаването на сперма, а в задната обграждат ректалния канал.

Тазовите мускули се състоят от три вида:
Пубококцигеус (Pubococcygeus) – или така наречените РС мускули, които заемат най-голяма част. Те започват от началото на срамната и завършват при опашната кост. Всъщност това са мускулите, които се засягат основно при изпълнението на Кегел.

Пуборекталис (Puborectalis) – или така наречени сфинктерни мускули. Те се намират от лявата и дясната страна на ректума, като краищата им се кръстосват, което осигурява контрол над ануса и ректалната област. На практика те заемат основно място при дефекацията на един здрав организъм.
Лиокоцигеус (Iliococcygeus)- това са мускулите намиращи се в най-задната част свършващи също до опашната кост.

Каква е функцията на тазовите мускули?

Съвсем простичко казано, мускулите на тазовото дъно имат функцията да поддържат тазовите органи в това число пикочния мехур и червата. Основната им цел е да възпрепятстват и контролират изтичането на урина и отделянето на фекална маса. Интересен факт известен повече на мъже практикуващи Кегел е, че контролират и еякулацията, или така наречената точка от която няма връщане назад. Едно от предимствата и познаването на тазовата мускулатура е, че тя може да позволи и множествен оргазъм при мъжете.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

2 Коментара за "Анатомия на мускулите на мъжкото тазово дъно"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
diviant
Гост
diviant
3 години 6 месеца преди

Какви са тези множествени оргазми при мъжете? Аз нямам спомени да съм получавал такива. Може ли малко светлина по въпроса 🙂

Leo
Потребител
Leo
3 години 6 месеца преди

Приятел погледни тук – http://blogzdrave.com/?p=6701
Описано е много подробно за какво става дума.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Нови
Пенисът е мускул!

Съмнявате се в това? Помислете отново. Като всеки мъж в даден момент от живота, си зададох въпроса дали е възможно...

Затвори