Как влияе мастурбацията върху нивата на тестостерона?

Тази публикация има 6 коментара

Общ преглед
Малко хора знаят, но мъжката мастурбация има едва доловим ефект върху нивата на тестостерона. Те са свързани пряко с общото здраве и са фактор, определящ мъжката потентност. Няма специалист, който да отрече, че психологическият момент има основна роля върху нивата на мъжкия хормон в организма. Като пример може да се даде, че мъж, който очаква полов контакт, рязко повишава нивата на тестостерон в тялото си.

Еякулацията може да предизвика хормонален цикъл
Според скорошно проучване на “Английския Университет по Урология“ става ясно, че еякулацията може да предизвика лек хормонален цикъл. Ако тя е последвана от шест дни въздържание, се наблюдават пикове в хормоналните нива. Изследванията откриват, че до шестия ден нивата на тестосерон почти не се променят, а при настъпване на седмия могат да нараснат със 146 % в сравнение от първия ден на въздържание.

Нивата на тестостерон могат да се повишат по време на мастурбация
В издание на списание “Психологията днес“ има публикация, в която се посочва, че нивата на тестостерон могат рязко да се повишат при мстурбация. Въпреки това в не се споменава, че еякулацията да влияе. Те могат рязко да се повишат и по време на полов акт или друга сексуална активност като след това рязко се нормализират.

Нарастване след мастурбация
Резултати от различни проучвания и изследвания в областта сочат, че нивата на тестостерон се възстановяват с различна скорост при различните възрастови групи. При младите мъже това може да се случи до няколко пъти по-бързо отколкото при тези на възраст 40 или 50 години.

По-ниските нива на тестостерон
Според различни проучвания, при мъжете, които мастурбират ежедневно и чакат с нетърпение този акт, съществува много по-малка вероятност от обвързване в сравнение с онези, които го правят до три пъти седмично. Ежедневната еякулация може да доведе до намаляване на тестостерона в тялото, а това от своя страна да занижи либидото и съответно желанието да се търси сексуален партньор.

Покачване стероидните нива
Съществуват публикации, в които се споменава, че тестостерона е инициатор при производството на стероида андростендион, който произхожда от стероид наречен 17 алфа хидрокси прегненолон. Изследване публикувано в “Списание по Научна Урология“ се оценяват нивата на стероидния хормон при млади мъже след еякулация. Проучването показва, че циркулиращите стероидни нива не са се променили особено с изключение на 17 алфа хидрокси прегненолон, който се е повишил значително.

Никакъв ефект
Мастурбацията и сексуалната активност могат да нямат никакъв ефект върху тестостерона в мъжкото тяло. Семенната течност не е основен източник на тестостерон, което показва, че еякулацията не намалява въпросните нивата му. Като цяло самозадоволяването няма особено отношение към тях. Може да се отбележи, че те зависят от фактори като възраст, период в денонощието, физическа активност, емоционална натовареност.

monsterbu

Интереси: Бодибилдинг, Пенисфитнес

Още публикации от този автор

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

6 Коментара за "Как влияе мастурбацията върху нивата на тестостерона?"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Пенчо Василев
Гост
Пенчо Василев
3 години 6 месеца преди

Наскоро научих, че тялото ми не произвежда достатъчно тестостерон. Аз съм на 20 и резултатите ми от кръвния тест показват нива под средното. Аз съм в процес на търсене на решение на този проблем и вероятно ще започна някаква тестостеронова терапия.
Въпросът ми е: ще повлияят ли необичайно ниските ми нива на тестостерон върху резултатите при една програма за уголемяване на пениса?

Konstantin
Потребител
Konstantin
3 години 6 месеца преди

В някои случаи вероятно да! Защо? Ако освен да ползваш уреди правиш и упражнения, някои от тях изискват известна степен на ерекция. Занижените нива на тестостерон влияят върху качеството на ерекцията. Ако не можеш да получиш добра ерекция и да я поддържаш много е възможно да влошиш изпълнението на упражненията, а от там и техния ефект върху растежа на пениса.

Синьо Джони
Гост
Синьо Джони
3 години 6 месеца преди
Рядко пиша в този страхотен сайт, но наскоро ми се случи нещо, свързано с темата и искам да го споделя. Приятелката ми замина на специализация в чужбина и не бях правил секс почти 5 седмици!! В началото се чувствах страхотно, но на 4-тата изпитах физическа и емоционална слабост. Започнах да мастурбирам и положението се подобри. Един ден тук открих техниката старт-стоп и реших да поработя върху себе си 🙂 Увлякох се доста и преди да свърша ме прекъснаха по телефона. Трябваше веднага да изляза и не успях да еякулирам. Проверявал съм си няколко пъти нивата на тестостерона и винаги са… Прочети още »
ManwhithNoname
Потребител
ManwhithNoname
3 години 6 месеца преди

Това е наистина интересно! Трудно ми е да повярвам, но ми е интересно.

Синьо Джони
Гост
Синьо Джони
3 години 6 месеца преди

И аз не мога да повярвам, но го намирам за логично. Ще си направя отново тест при абсолютно същите условия след месец и ще видя какви ще са резултатите.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Колко дълбока е женската вагина?

Очевидно това е място където се обръща особено внимание на мъжкото достойнство. Рядко се намира информация относно женската анатомия и...

Затвори