Фокусирайте се върху постиженията при уголемяването на пениса! Теория за растежа на тъканите.

Тази публикация има 11 коментара

Питали ли сте се защо трудно запазвате постигнатите резултати при уголемяване на пениса? Предлагам ви теория различна от останалите, върху която да помислите и да я приложите върху себе си.

Защо всичко отнема толкова дълго време?
В действителност това е една дълга тема, която обяснява теоретично как е изграден пениса и как протичат процесите по време на уголемяването.

(Част първа)

1. Гладката мускулатура и мантията
Нека започнем с мантията или така наречената туника. Това е тъкан изградена от сухожилия, обвиваща кавернозните тела. Тя определя размера на пениса в еректирало състояние и подобно на външна гума на велосипед, до известна степен поставя определен лимит. Нейната цел е да осигури по-голяма твърдост, а не обем. Повечето мъже имат два такива слоя, но съществуват и случаи при които те са три.

Гладка мускулатура
Много мъже смятат, че пенисът им е изграден от мускулна тъкан. Това до някъде е вярно, но няма нищо общо със скелетната мускулатура. Макар и да съществуват определени разлики, както можете да уголемите обема на бицепсите си, така можете да уголемите и размера на своя пенис. Някой ще си каже, че това е трудно постижима цел и може би е прав. Но само до някъде. Теоретично и двата вида мускулатура подлежат на промени с различни по специфика стимулации.
Като цяло пенисът е изграден от 50% гладка мускулатура.

Каква е нейната функция?
Гладката мускулатура определя твърдостта, формата и размера на пениса. Точно както бицепса и трицепса при максимално натоварване могат да постигнат максимална твърдост и обем, същото се случва и с мъжкия полов член. Основното при този тип мускулатура е, че тя играе съществена роля по време на ерекция.

Вашата ерекция се определя от пълната релаксация на гладката мускулатура. Ето и кратко обяснение по въпроса. При напречно сечение на пенис се вижда, че той е изграден от три пещеристи тела. При внимателен оглед се забелязва, че вътрешността на корпора каверноза има гъбест строеж. Точно той позволява пенисът да се напълни с кръв по време на възбуда. Обвивката на всяко едно гъбесто тяло е изградено от гладка мускулатура. Тя наподобява структурата на вените, артериите и капилярите, макар и да има някои разлики.

Нормален процес на ерекция:

  • По време на възбуда гладката мускулатура се отпуска и позволява на кръвта да навлезе в пениса.
  • Когато тя е напълно спокойна, при проникването на максимално количество кръв, вените и капилярите се притискат, което не позволява връщането й обратно.
  • При получаване на ерекция мускулатурата е напълно отпусната, а при не възбудено състояние тя е стегната. При пълно отпускане и достатъчен кръвен приток, се получава и изпъване на мантията.

Важен момент, който трябва да се отбележи е, че има мъже с 30% гладка мускулатура в пениса си и такива при които тя е 50%. Същото обяснява и различията когато говорим за форма, обем и размер. Това е и причината някои мъже да поддържат ерекцията си в продължение на часове без промяна. Обемът гладка мускулатура е съществен фактор, който определя способността на човек да достигне до нормална и пълна ерекция. Много изследвания доказват, че обемът гладка мускулатура е различен и при различните възрастови групи. Данните сочат, че при мъжете на 40 годишна възраст процента е около 46, при тези на 50 години той е 40%, а при мъже над 60 години може да намалее до 35%.

Вече ясно, че ако имате нарушение на гладката мускулатура, това неминуемо ще се отрази на ерекцията ви. Ако тя е под стрес или е твърде уморена, много вероятно е да имате известен проблем.

пенис туника

Какво се случва по време на ерекция?
Гладката мускулатура се отпуска и по този начин позволява кръвта на нахлуе в пениса за да се получи стабилна ерекция. Основен проблем може да се окаже здравословното ви състояние. Друг може да бъде прекалено многото тренировки. Прекомерното третиране, може да доведе до умора и от там да се стигне до по-слабо изразена ерекция.

Вторият проблем, който може да е причина за не пълна ерекция или липса на такава е така наречения “джоб“. Това се случва когато гладката мускулатура на кавернозните тела нямат достатъчно обем и се получава не запълнено пространство между тях и мантията. Споменахме, че тя определя размера и се явява ограничител. Това е малко известен факт, но се срещат случаи при, които туниката е по-широка от пещеристите тела и поради тази причина пенисът дори и постигнал пълна ерекция, все още да изглежда не достатъчно твърд.

Добрата новина в случая е, че при трениране на пениса разликата в обема може да бъде компенсирана. Тук трябва да се отбележи, че успехът при начинаещите е много по-добър от този на напредналите.
Както казах в началото мантията играе роля като външна гума на велосипед, която ограничава размера по време на ерекция и ако искате да уголемите своя пенис, то трябва да се съсредоточите върху техниките за уголемяване, които имат за цел да разширят тази тъкан.

Източници:
Scwartz, E. J., et al. “Sildenafil Preserves Intracorporeal Smooth Muscle After Radical Retropubic Prostatectomy.” Clinical Urology. Volume 171(2), February 2004, pp. 771-774.
Wespes, E. “Smooth Muscle Pathology and Erectile Dysfunction.” International Journal of Impotence Research. Vol. 14 (2002), pp. 17-21.
Seidel, C.L., and N. W. Weisbrodt. Hypertrophic Response in Smooth Muscle. Boca Raton: CRC Press, 1987.
Mechanical stretch stimulates growth of vascular smooth muscle cells via epiderm – H Iwasaki, S Eguchi, H Ueno, F Marumo, Y Hirata
Vascular Smooth Muscle Growth: Autocrine Growth Mechanisms – Bradford C. Berk – Center for Cardiovascular Research, University of Rochester, Rochester, New York Division of Endocrinology and Metabolism, Second Department of Internal Med Physiological Reviews, Vol. 81, No. 3, July 2001, pp. 999-1030 Copyright ©2001 by the American Physiological Society
Weapons of penile smooth muscle destruction: androgen deficiency promotes accumulation of adipocytes in the corpus cavernosum.Traish AM, Kim N. – Department of Biochemistry, Boston University School of Medicine, Boston, Massachusetts 02118, USA.

 


 

Теория, обяснение и приложение – (Част втора)

Теорията за уголемяване на пениса съдържа един основен фактор, който в този случай може да бъде наречен “ограничаващ“. Той включва гладката мускулатура и нейната възможност за разширяване и нарастване.

Всеки, който се е занимавал с тренировки за уголемяване на пениса знае, че те са различни, а от това следва и резултатите да са такива. Ключът към успеха се крие в това да намерите най-подходящия за вас метод, което понякога отнема известно време, проби и отдаденост. Мъжете с опит знаят, че уголемяването на размера е променлива величина и при неправилно трениране може да не се получи търсения резултат. За да имате успех трябва да сте наясно с така наречения “ограничаващ“ фактор.

Отговорът се крие във вашия пенис
Той непрекъснато ви дава сигнали за това как реагира към даден вид тренировка. Просто трябва да се научите да ги разчитате. Тези сигнали ще дадат отговор на много въпроси и ще ви насочат в правилната посока. Най-честите са:

  • Защо при някои мъже има растеж, а при други липсва?
  • Защо при някои се наблюдава максимално разширяване на тъканите, докато при други не?
  • Защо повечето мъже получават по-стабилна ерекция когато прилагат упражненията за уголемяване на пениса?
  • Защо понякога уголемяването е по-голямо когато пениса е в отпуснато състояние, отколкото по време на ерекция?
  • Защо някои мъже успяват да уголемят пениса си, но разликата се наблюдава само в отпуснато състояние?

Съществува общоприета скала за това как бихте определили своята ерекция и тя се състои от десет степени на твърдост. Когато се опитате да разберете какво е положението при вас, трябва да имате предвид мантията. Спомняте си, че тя обвива кавернозните тела и определя формата, размера и твърдостта. Спомняте си и за така наречения “джоб“ или празно пространство, което може да се образува между тях поради различни фактори.
Начина, по който можете да определите потенциала за растеж е съвсем прост. Както казахме растежът се измерва както в отпуснато, така и в еректирало състояние. За отпуснато се приема пенисът да бъде изпънат и измерен от началото на срамната кост до началото на главата, като трябва да бъде максимално изпънат с едната ръка.

Другият начин е да го измерите по време на ерекция. Нека обобщим. Ако резултатите при отпуснато състояние са 19 сантиметра, а при еректирало са 17,5см. то вие попадате в графата с потенциал минимум 2,5 см растеж. Това означава, че вашата гладка мускулатура още не изпълва мантията до краен предел. Вие можете да го постигнете чрез подходящите тренировки и да достигнете до максимума на вашия лимит.

Представяме ви скала от 1 до 10 чрез която можете да определите твърдостта на вашата ерекция:

10 Максимално твърд
9 Много твърд
8 Твърд
7 По-скоро твърд
6 Относително твърд
5 Полутвърд/полумек
4 Донякъде импотентен
3 По-скоро импотентен
2 Импотентен
1 Напълно импотентен

Имайте предвид, че с 10 точки се определят основно тийнейджърите при които нивата на тестостерон са на изключително високи. Ерекцията на ниво 9 е при 90% от сексуално активните мъже до 35 годишна възраст. Ако сте в тази категория, то трябва да сте наясно, че кавернозните тела максимално са изпълнили мантията и можете да продължите уголемяването чрез тренировки. В случай, че попадате в графата под 8, това означава, че имате потенциал да заздравите ерекцията си като се постараете да стимулирате кавернозните тела към растеж.

 


 

Как да тренираме пениса си ефективно (Част 3)

След като вече знаете своя лимит, е време да започнете с най-интересната част, а именно тренировките. Използвайте познанията си, за да постигнете максимален резултат чрез правилната практика.

Използвайте тренировките за уголемяване и моделирайте своя пенис

Казано съвсем на кратко вие можете да използвате различни техники за удължаване, удебеляване и разширяване на мантията, и не само да промените размера, но и да моделирате формата на вашия пенис. Съсредоточавайки се върху различните практики, бихте могли да направите почти каквото пожелаете. Единственото, което се изисква е воля, постоянство и упоритост.

Някои от вас биха си задали въпроса дали могат да използват различни техники и тренировки, които имат различно предназначение. Тоест дали може да се комбинират тренировки за удължаване с тренировки за удебеляване и разтягане на мантията? Отговорът е еднозначен. В случай, че сте наясно с това което правите разбира се, че комбинацията е най-добрата практика за постигането на добри резултати. Както казахме всичко зависи от вас, вашия лимит и правилното прилагане на различните техники.

Ако упражнявате само гладката мускулатура без да се концентрирате върху мантията, ще постигнете основно по-стабилна ерекция, вместо достатъчен растеж. Причината е, че туниката ограничава растежа и е добре да се правят различни комбинации, които стимулират и двата вида тъкани.
Същото важи и за мантията. Ако упражнявате само нея без да наблегнете на гладката мускулатура, ще се получи така наречения “джоб“ и резултатите отново ще бъдат незадоволителни. В този случай дори бихте могли да влошите качеството на ерекцията.

Как да упражняваме мантията

Вярвам, че тренировките за удължаване не винаги имат ефект върху мантията. За нейната промяна са подходящи упражнения и техники, които създават налягане, чрез ръце, различните видове помпи или стречинг уреди. Издърпването в различни посоки, само по себе си допринася за растежа на гладката мускулатура. Комбинацията от двата вида тренировки винаги дават резултат, който е в пъти по-добър и ефективен. Занимаващите се редовно с тренировки за уголемяване на пениса твърдят, че най-добри резултати получават, когато комбинират уреди и упражнения имащи за цел стимулирането на растеж както на мантията, така и на гладката мускулатура. Всичко е строго индивидуално при всеки и този, който е започнал, трябва да открие най-подходящата програма и комбинация за себе си. Същинските резултати се крият в рутината, която трябва да си създадете. Фокусирайте се върху това, което правите и съвсем скоро ще забележите промяната.

Как да упражняваме гладката мускулатура
Въпреки, че са много сходни с упражненията за разтягане на туниката, разликата в тренировката на гладката мускулатура се състои в това, че се въвежда бърз приток на кръв към вътрешната част на пениса. Това директно води до нейната експанзия. За да знаете, че практикувате упражнението правилно, трябва да изпитвате напрежение без болка. Когато приключите, е нужно да усещате пениса си леко възбуден и да имате усещането за растеж.


 

Примери и проучвания – (Четвърта част)

Ако сте се интересували от този въпрос, без съмнение това не е първата теория за уголемяване на пениса, която сте срещали и няма да е последната. Проблемът с тренировките за уголемяване на пениса понякога се крие в това, че често поради различни фактори не се наблюдава търсения резултат. Надяваме се, че с горните текстове ще успеете да откриете отговор на това какво да правите и какво да следите когато тренирате своя пенис. Познавайки анатомията и тъканите, които го изграждат, вие много по-лесно ще разпознаете и симптомите, които водят до положителни резултати. Знаейки потенциала за растеж и с това колко може да разширите туниката и гладката мускулатура, бихте могли да изберете правилното приложение. Тези, които са споделили своя опит след прилагането на подходящите за тях тренировки в много от случаите съобщават за над 20% уголемяване на своя размер. В електронно проучване, с над 10 000 мъже се съобщава за успех между 60 – 90 процента. Голяма част от тях поясняват, че им е било необходимо да опитат с няколко различни техники докато успеят да открият най-подходящата за тях.

В допълнение към събраните данни изникват няколко въпроса имащи отношение към реалното приложение. Дали според участниците тази теория наистина е функционираща? Колко време е било необходимо за откриване на правилния начин на трениране? И не на последно място, колко души са придобили опит след прочитането на тази информация и са се опитали да вникнат в нейното значение?

Тренировки засягащи мантията

Както вече стана ясно по скалата от 1 до 10 вие можете да определите твърдостта на ерекцията си, която се определя както от кавернозните тела, така и от туниката или така наречената мантия. При среден коефициент, бихте могли да промените настоящия си размер тренирайки точно тази тъкан, като в продължение на няколко месеца резултата би могъл да достигне максимални размери. В този случай е необходимо да не забравяте постоянството и следенето на поведението на растеж и ако е необходима промяна, да я направите.

Следствия и примери по време на тренировка
Пример може да се даде с начинаещ, който е имал коефициент 7 и в продължение на няколко месеца опити за промяна на размера, резултат почти не се е наблюдавал. При измерване в отпуснато положение и при пълна ерекция потенциалът в дадения случай е около 2,8 см. След промяна на тренировката и наблягане основно на стречинга и използването на пенис екстендер, за няколко месеца коефициентът е нараснал на 9 като след разширяване на мантията и кавернозните тела, той е постигнал максимума на своя размер и качество на ерекцията. Тук отново трябва да се отбележи, че на първо място е необходимо да успеете да откриете работещата за вас формула, като преди това се заредите основно с търпение и постоянство. Ежедневното третиране на тъканите ги предразполага към растеж и подобрява на ерекцията. В зависимост от това дали искате да удължите или да удебелите своя пенис, трябва да сте наясно какво е най подходящо за вашия успех и да се фокусирате върху целта към която се стремите.

monsterbu

Интереси: Бодибилдинг, Пенисфитнес

Още публикации от този автор

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

11 Коментара за "Фокусирайте се върху постиженията при уголемяването на пениса! Теория за растежа на тъканите."

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Scarface
Потребител
Scarface
3 години 3 месеца преди

Поздравления! Много добре написано. Очаквам с нетърпение и следващите части! 🙂

DJ Kriss
Гост
DJ Kriss
3 години 3 месеца преди

Ако тренировките за пенис упражняват гладката мускулатура не е ли нормално след това тя да става по твърда? Също като при всяка друга тренировка.
Например след тренировка в залата, бицепсите ми се чувстват много по-стегнати и твърди.
Не се ли случва така и след тренировка за уголемяване на пениса, което пък да води до по мек пенис?
Благодаря

Metalteam
Автор
3 години 3 месеца преди

Гладката мускулатура не е скелетна мускулатура и не означава, че ще получиш втвърдяване.
Такъв тип втвърдяване обикновено е знак за претрениране, което трябва да се избягва.
Прави нещата с по-бавни темпове.

Питбул
Потребител
Питбул
3 години 3 месеца преди

Тя играе важна роля в уголемяването на пениса. Както става ясно това е обвивката на пещеристите тела, които наподобяват гъби. Колкото повече се разтяга, толкова повече гъбите могат да се разширяват.
Целта на тренировките е да разшири обвивката.

Niki4a
Гост
Niki4a
3 години 3 месеца преди

Чудесно и много информативно четиво! Благодаря ви много. Надявам се, че гладката мускуатура при мен, няма да е сериозен ограничаващ фактор 🙂
Силно съм мотивиран и смятам да наблегна сериозно на тренировките.

любопитен
Гост
любопитен
3 години 3 месеца преди

Чел съм, че алкохолът и цигарите не влияят негативно на ерекцията. И все пак може ли някой да ми каже как се отразява пушенето върху уголемяването на пениса? Не съм страстен пушач. Паля по 5-6 цигари на ден, но ми е интересно дали пречат върху растежа?

Peguru
Автор
3 години 3 месеца преди

Никотинът е вазоконстриктор (свива кръвоносните съдове и ограничава притока на кръв).
Притокът на кръв е от жизненоважно значение за здравето на пениса и процеса на уголемяване.
Следователно всяка запалена цигара би могла да е вредна.

Сашо89
Гост
Сашо89
3 години 3 месеца преди

Бихте ли ми казали кои упражнения са предназначени специално за гладката мускулатура?

Peguru
Автор
3 години 3 месеца преди

Всички свързани с обиколката и тези за по-добра ерекция.
Препоръчвам ти Джелк и „V“ – Джелк, изпълнени при по-високо ниво на ерекция. http://blogzdrave.com/?p=6576

КарлосКнотс
Потребител
КарлосКнотс
3 години 2 месеца преди

Някой има ли наблюдения върху процеса на растеж на туниката? Освен с екстендер, какви упражнения могат да се използват за нейното разширяване? Предполагам има лимит на еластичност, който за да се прескочи е нужно да се увеличи количеството на колаген и еластичните влакна в нея.
Примерът с автомобилната гума мисля че е удачен в случая. Тя може да бъде напомпана до едно положение, след което ще експлодира. Единственият начин да се промени размерът е като се използва по-голяма гума, с добавянето на повече каучук в материала.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Пътеводител за уголемяване на пениса
Как да използваме водната помпа за пенис Bathmate?

Тези, които са се интересували от водната помпа Батмейт знаят, че тя наистина е един отличен начин за уголемяване на...

Затвори