Да намалим риска от рак на простатата с по-честа еякулация!

Тази публикация има 3 коментара

Според изследване, представено на годишната среща на Американската Урологична Асоциация през 2015 година, мъжете, които еякулират по-често могат да намалят риска от рак на простатата. Откритието е особено вълнуващо имайки предвид, че в Съединените щати за изминалата година с това коварно заболяване са били диагностицирани близо 200 000 мъже.

Какво представлява простатата?
Простатата се намира под пикочния мехур в зоната пред ректума. Има ореховидна форма и обвива уретрата, през която минава не само урината, но и еякулата. Нейната основна задача е да произвежда голяма част от семенната течност, която в последствие с участието на тестисите се превръща в сперма.

Какви са симптомите за наличие на рак на простатата?
Поради факта, че простатата обвива уретрата, при нейното възпаление или подуване, мъжете често изпитват затруднено и болезнено уриниране. Симптомите са много, като основните са болка, понижаване притока на урина, нощни пориви с малко количество, невъзможен или слаб приток на урина, усещане за подут пикочен мехур и не на последно място наличие на кръв в семенната течност, което е свързано с болка при еякулация.

По-честата еякулация може да намали риска от рак на простатата
Резултатите от скорошното проучване актуализират предишни изследвания, публикувани в списанието на Американската Медицинска Асоциация преди повече от десет години. През 2002г. са проведени наблюдения върху мъже на възраст между 20 и 29 години и на такива  между 40 и 49 годишна възраст. Целта е била да се проследи честотата на еякулация за определен период. Оказва се, че риска от заболяване се намалява с 20% при мъжете, които еякулират средно 21 пъти месечно в сравнение с тези, които получават еякулация едва 4 до 7 пъти в месеца. Двадесет процентният риск от заболяване се приема за среден между двете групи мъже между 20 до 49 годишна възраст. Една от най-интересните статистики е тази при мъжете на възраст между 40 и 49 години. Там рискът е с 38% по-голям, като се съобщава, че някои еякулират между 8 и 12 пъти месечно. Едва 8,8% от тях са споделили, че свършват повече от 21 пъти на месец.

Какво можем да кажем в заключение
Ако искате значително да намалите риска то рак на простатата, еякулирайте поне 21 пъти месечно. Може да го осъществите както чрез полов акт, така и чрез мастурбация. Добавяйки към това и упражнения, които са препоръчителни за заздравяване на ерекцията, можете да си осигурите добро полово здраве, и един дълъг и стабилен полов живот.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

3 Коментара за "Да намалим риска от рак на простатата с по-честа еякулация!"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Станимир Василев
Гост
Станимир Василев
3 години 4 месеца преди
Страдам от преждевременна еякулация основно когато правя секс. По време на мастурбация, или орална любов, мога да я задържа докогато ми е приятно и не реша да свърша. Усетя ли обаче допира на вагината й нещата приключват за няколко секунди. При фелацио усещам тазовото си дъно стегнато и ерекцията ми е стабилна. Започне ли обаче половия акт всичко се променя и свършвам само след пет или шест вкарвания. Мускулите ми леко се отпускат и ерекцията отслабва. Дори не мога да свърша качествено. Това е много странно защото усещам устата й доста по-топла и приятна в сравнение с вагината и би… Прочети още »
opiten
Потребител
opiten
3 години 4 месеца преди
Лично аз съм убеден, че проблемите с преждевременната еякулация са свързани както с физиката, така и с начина ни на мислене. След като при определен вид стимулация можеш да издържиш достатъчно дълго, за да се насладиш на удоволствието означава, че при теб проблема е по-скоро на психична основа. Не забравяй, че има хора, които страдат от ПЕ при всякакъв вид стимулиране и това е наистина трудно поправим проблем. Моето мнение е, че трябва да обърнеш внимание върху контрола на възбудата. Той може да бъде постигнат чрез упражнението на Кегел. За добри резултати трябва да се изпълнява поне три месеца. Всичко,… Прочети още »
Нико
Гост
Нико
3 години 4 месеца преди
Това, което искам да споделя има малка предистория (за някои от вас може да бъде поучително). Подобно на много мъже, страдам от преждевременна еякулация от както се помня. Всъщност дори нямам спомен някога да съм издържал повече от две, три минути. Умея да задоволявам жените по друг начин и ако трябва да съм честен, това е спасявало голяма част от връзките ми. Женен съм от 15 години. В момента съм на 44 и с жена ми решихме да разнообразим сексуалния ни живот като включим друга двойка. Отне доста време в разговори и обсъждане как бихме се чувствали и какво можем… Прочети още »
wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Увеличаване на количеството сперма – Успешно!!

Преди няколко седмици се натъкнах на някои съставки, онлайн, предложени от някой, според когото те са доказана и изследвана смесица,...

Затвори