Протриване на пениса при мастурбация

Тази публикация има 0 коментара

Въпрос:
Преди известно време при мастурбация си протрих пениса. От тогава чувствителността ми значително намаля. Използвам лубрикант, но той изсъхва прекалено бързо. Кажете ми какво да правя за да върна старото усещане отново?
(Zizo20)

Отговор:

Сексуална култура
Възможно е по време на полов акт или мастурбация да се получат леки ожулвания или да се появят малки рани върху пениса. Обикновено се случва когато не използвате достатъчно лубрикант или  заниманието продължи прекалено дълго. Ако в рамките на седмица засегнатото място не заздравее, е добре да се обърнете към личния си лекар. Самата рана не е опасна, но причинява болка и дискомфорт по време на полов акт. Притеснително ще бъде ако не вземете мерки защото гениталната зона е топла и влажна, а това дава предпоставка за развитието на бактериална среда. При правилна хигиена раната заздравява бързо и чувствителността се връща до седмица. Възможно е след заздравяване да се наблюдава и леко загрубяване на кожата, което да доведе до минимално обезчувствяване, както е във вашия случай. Просто изчакайте известно време и нещата ще се възстановят от само себе си.

Наранявате се без да усетите
Понякога в процеса на мастурбация или на по-продължителен полов акт, в увлечението и изпитваното удоволствие е напълно възможно да не усетите как кожата на пениса ви се протрива. Това е по-вероятно да се случи при самозадоволяване защото както казахме нещата там са доста “по-сухи“. Решението е в използването на подходящо олио или лубрикант на водна основа.

Специфика на мастурбирането
Понякога средството за самозадоволяване може да е различно от ръката ви. Някои секс играчки са изработени от ниско качествени материали или мъжете не винаги знаят какво количество лубрикант да използват. Споменавате, че лесно се протривате поради бързото изсъхване. Има няколко решения за това. Ако използвате лубрикант на водна основа е необходимо или да добавите още от него или да си навлажнявате ръката с малко количество топла вода. Другият вариант е да използвате лубриканти на силиконова основа. Част от решението е да опитате с презерватив. Това ще ви гарантира пълно предпазване от протриване. Все пак ако забележите рана, в най-добрия случай я изчакайте да заздравее преди следващото самозадоволяване или полов акт.

Ако ви отнема твърде много време
В случай, че самозадоволяването ви отнема твърде много време, можете да прибегнете до някои съвсем прости похвати. Преди да започнете, се уверете, че сте достатъчно възбуден. Това може да стане чрез гледането на порно. По време на мастурбация разгърнете въображението си. Представяйте си, че правите всичко, за което сте мечтали. По този начин ще се отпуснете и ще избегнете машиналните движения, които обикновено могат да ви наранят.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Повече в Съветник
Нормално ли е пенисът ми да сочи надолу по време на ерекция?

Въпрос: От известно време наблюдавам, че пенисът ми е започнал да променя ъгъла на ерекция в посока надолу. Много е...

Затвори