Защо не успявам да свърша когато се самозадоволявам?

Тази публикация има 0 коментара

Въпрос: Когато мастурбирам, усещам, че оргазмът ми наближава, но не мога да стигна до край. на На какво се дължи това?

Отговор: Въпреки, че по-често се среща трудно достигане до оргазъм по време на секс, напоследък това се наблюдава както при маструрбация, така и при орално задоволяване. Обикновено са засегнати жените, но последните проучвания разкриват, че мъжете също имат този проблем.

През 2005г. изследване проведено сред 2000 жени установява, че 14% от тях не могат да достигнат до оргазъм по време мастурбация. Данните се доближават до друга статистика според, която 16% от представителките на нежния пол не успяват да достигнат до кулминация по време на полов акт. Има и такива които винаги успяват да свършат и по двата начина. Независимо проучване установява, че 34% от дамите винаги стигат до оргазъм по време на самозадоволяване в сравнение с 14% , които го получават само при орален секс.

При мъжете статистиката е малко по-различна и липсата на еякулация обикновено се свързва с превъзбуда, преумора, стрес, психическо или физическо натоварване. Най-често причината, за липсата на оргазъм при мъжете е загуба на ерекция. Това може да се дължи на гореспоменатите фактори или да е сигнал за някакво временно или постоянно неразположение. В този случай ще ви спестим статистиките и процентите, за да избегнем евентуално объркване.

Какви могат да бъдат причините?
Както казахме, причините могат да бъдат от най-различно естество. В повечето случаи се отнасят до начина на мислене и нагласа по време както на полов акт така и на самозадоволяване. Има религии, които забраняват мастурбацията и при двата пола защото я смятат за неестествена. Нагласата, че правиш нещо нередно може да те лиши от удоволствие, а това неминуемо ще доведе до липса на оргазъм при каквито и да било обстоятелства. Ако умът не е фокусиран и в мислите не присъстват сексуални или еротични фантазии, е много трудно да изпитате удоволствие и още по-малко оргазъм.
Липса на чувствителност може да се наблюдава при късно обрязване или неврологично заболяване. Това би могло да ви позволи да получите ерекция, но не и да достигнете до кулминация. Трябва да отбележим факта, че прекалената мастурбация може да доведе до намаляване на либидото и усещането за възбуда. Има мъже, които са неспособни да свършат повече от веднъж в рамките на 24 часа, а понякога и повече от веднъж на два три дни. Когато мастурбирате единствено и само с желанието да свършите, без това да е провокирано от сексуална подбуда, рискувате да станете свидетел на състоянието на забавена или отложена еякулация, при която в повечето не се стига до финала. Това може да се отрази деструктивно на връзката с партньорката или на мъжката увереност.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Повече в Съветник
Мастурбация по време на сън

Въпрос: Бих искал да знам, дали някой е чувал за състояние, при което човек мастурбира в полу-будно състояние, напълно осъзнавайки...

Затвори