Мастурбация по време на сън

Тази публикация има 0 коментара

Въпрос: Бих искал да знам, дали някой е чувал за състояние, при което човек мастурбира в полу-будно състояние, напълно осъзнавайки какво прави, но въпреки всичко да не може да се контролира? Случва ми се вече няколко пъти, като се има предвид, че не съм привърженик на самозадоволяването. Странното е, че наскоро се събудих осъзнавайки, че извършвам ритмични движения докато съм в просъница. Точно преди да свърша спрях, но имаше случай, в който еякулирах. До колкото знам, може да се дължи на прекалено желание за секс на подсъзнателно ниво. Аз съм на 29 години смея да твърдя, че с приятелката ми имаме нормални сексуални взаимоотношения. Чувал съм, че в някои случаи тези, които мастурбират по този начин, сутринта нямат никакъв спомен за случилото се освен влажното петно по чаршафа. На какво може да се дължи това състояние? Има ли конкретна причина или е просто някакъв емоционален период?
(С.Т. гр. Велико Търново)

Отговор: През последните години науката сексология обърна повече внимание на този тип сексуално поведение и го определи като “sleepsex“ – секс по време на сън или сексомания. При въпросното състояние човек може както да мастурбира, така и да извършва полов акт с партньорката си без сутринта да има спомен за това, което се е случило. Обикновено е свързано и с нарушения на съня, които имат още по-дълбок корен. Явлението, което се наблюдава е изключително рядко и информация за него почти липсва. Точно заради това специалистите се опитват да открият първопричината, която го предизвиква.

Описанието на второто действие се среща сравнително често. Почти всеки мъж се е събуждал и е осъзнавал, че има силна ерекция, а едновременно с това или мастурбира или се отърква в чаршафите си. Често са контролирани действия и почти винаги се прекратяват умишлено. Други се възползват от силната възбуда и решават да стигнат до край. Разликата, е че във втория случай имаме напълно осъзнато и контролирано действие.

История и изследване
Различни анкети и проучвания показват, че мастурбацията по време на полу-будно състояние е често срещано както при мъжете, така и при жените. Съвсем наскоро беше поместена статия, в която се споменава, че хиляди американци имат тази практика и го правят напълно осъзнато. Други имат така наречените мокри сънища. Обикновено това се случва рано сутрин непосредствено преди човек да се събуди и рядко по време на дълбок сън. Някои смятат поведението за нормална реакция на организма предизвикана от силна възбуда или сексуална емоция.

Последици за здравето
В нормалната мастурбация няма нищо лошо. Тя е начин човек да освободи натрупано напрежение и едновременно с това да изпита удоволствие. Не е рядкост мъже и жени, въздържащи се заради определени норми, табута или религия да се самозадоволяват подсъзнателно в съня си. Все по-често научни изследвания сочат, че еякулацията е здравословна, говори за полова зрялост и има бъдещ благоприятен ефект върху простатата в по-напреднала възраст. Ако това ви пречи, чувствате вина или срам или ви притеснява до такава степен, че да не можете да извършвате ежедневните си задължения, можете да си направите консултация със сексолог и да потърсите здравен съвет. Има различни терапии, които биха ви били от полза.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Повече в Съветник
Защо пенисът му губи ерекция когато си сложи презерватив?

Въпрос: Наскоро с новия ми приятел решихме да правим секс. Проблема е, че той губи ерекция всеки път когато се...

Затвори