5 най-често срещани причини за импотентност при мъжете

Тази публикация има 0 коментара

Еректилната дисфункция е един от най-големите кошмари за мъжете, а понякога и за жените. Истината е там, че колкото повече знаете за нея, толкова по-лесно бихте могли да се справите.

Какво е импотентност?
Импотентността е състояние, при което мъжете не успяват да постигнат или поддържат своята ерекция. Има няколко фактора, които могат да я причинят. Засегнатите индивиди често страдат от емоционални или физически заболявания. Според проучване в световен мащаб, засегнатите от еректилна дисфункция са около 50 %, а тяхната възраст е между 40 и 60 години. Прочетете долните редове, за да добиете обща представа за това състояние и дали ако страдате от него бихте могли да го преодолеете.

1. Заболяване на ендокринната нервна система
Ендокринната нервна система е отговорна за производството на хормони влияещи на обмяната на веществата, сексуалната ни функция, плодовитостта и настроението. Диабетът е типичен пример за ендокринно заболяване, което може да предизвика импотентност. Той се отразява върху способността на организма да произвежда хормона инсулин. Един от страничните ефекти свързани с хроничния диабет е увреждане на нервите. Това влияе върху чувствителността на пениса. Други усложнения имат връзка с нарушаване на кръвоносния поток и хормоналните нива.

2. Неврологични заболявания
Има няколко неврологични състояния, които могат да доведат до импотентност. При тях се получават увреждания на връзките между мозъка и репродуктивната система на мъжете. Това е пряка причина за невъзможността да се постигне ерекция.
Неврологичните разтройства най-често включват заболявания като:

 • Болест на Алцхаймер
 • Мозъчни или спинални тумури
 • Множествена склероза
 • Епилепсия на темпоралния лоб
 • Мъже преминали през операция на простатната жлеза

3. Прием на медикаменти
Приема на някои лекарства, може да повлияе на притока на кръв към пениса и да предизвика еректилна дисфункция. Това е основателна причината човек никога да не приема лекарства безотговорно и без лекарско предписание.
Ето и някои от по-известните лекарствени препарати предизвикващи еректилна дисфункция:

 •  Алфа-адренергични блокери, включително тамсулозин (Flomax)
 • Бета-блокери, като карведилол (корег) и метопролол (Lopressor)
 • Медикаменти за химиотерапия, като циметидин (Tagamet)
 • Антидепресанти, като алпразолам (Ксанакс), диазепам (Валиум), и кодеин
 • Наркотични вещества, като кокаин или амфетамин
 • Диуретици като фуроземид (Lasix) и спиронолактон (ALDACTONE)
 • Синтетични хормони, като леупролид (Елигард)

4. Сърдечно съдови заболявания
Състояния свързани със заболяването на сърдечно съдовата система водят до затруднено и непълноценно изпомпване на кръв, което в не редки случаи води до импотентност. Атеросклерозата е заболяване, което запушва кръвоносните съдове и възпрепятства нормалното кръвообращение. Високото кръвно налягане и високия холестерол са основна предпоставка за импотентност.

5. Начин на живот
За да постигне ерекция, всеки мъж трябва да премине през фаза на възбуда. Тя обикновено е емоционален отговор на сексуална фантазия или стимулация. Ако е на лице емоционално разстройство, възбудата може да се достигне много трудно.
Състояния като депресия и повишена тревожност могат да възпрепятстват постигането на ерекция и да доведат до еректилна дисфункция. Депресията обикновено е свързана с тъга и загуба на надежда или безпомощност в определена ситуация за неограничен период от време. Умората също може да предизвиква временна импотентност.
Стресът на работното място, напрежението в семейните отношения, проблемите от финансово естество и дори самия страх от загуба на ерекция по време на полов акт, могат да предизвикат еректилна дисфункция.

Злоупотребата с наркотици като кокаин, амфетамин или антидепресанти са друга сигурна причина. Не изключваме употребата на алкохол в големи количества или прекалено тютюнопушене. Обърнете внимание на всичко прочетено до тук и ако смятате, че имате проблем, със сигурност е време да се опитате да намерите адекватно решение.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Какво причинява парафимоза?

Парафимозата може да се появи след полов акт, сексуална активност или мастурбация. При не обрязаните мъже, препуциума застава зад главата...

Затвори